Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вижте как един американски хомеопат облекчава кашлицата

domashni_siropi_kashlica_deca

Кашлицата се появява вследствие възпаление на лигавицата на гърлото или на белите дробове и отделянето на секрет. При заболяване лигавицата на гърлото и белите дробове става чувствителна, заради което се изпитва силен дискомфорт при вдишване на студен въздух, приемане на течности и преглъщане на храна.

Кашлицата може да бъде много различна: лека като подкашляне, суха, влажна, хъхреща, лаеща и спазматична, когато организмът се стреми да отдели събраните секрети в гърлото.

Със сиропите и таблетките за гърло не може да се излекува кашлицата, тъй като те не влияят на причинителите й. Най-добрият начин да се подобри състоянието е като се позволи отделяне на секретите, тоест се използват отхрачващи средства. Най-подходящи билки срещу  простудни заболявания и кашлица са женско биле, пчелник, лопен, мента, бъз и бял равнец.

Какви са хомеопатичните средства според вида кашлица?

При кратка, суха и леко дразнеща, като гъделичкане по гърлото  кашлица е подходяща билката беладона (лудо биле). Това средство е особено подходяща при внезапно начало на заболяването, повишаване на телесната температура над 37,5 оС и главоболие. Дава се при оточна възпалена лигавица на гърлото и локална болка. Изпитва се сухота в устата, гърлото.

При следващ етап на инфекцията, при суха кашлица с усещане за слабост, наличие на възпаление на гърлото и други лигавици – подходящо хомеопатично средство е бриония (дива бяла тиква). Подходящо е наличие на висока температура, грип, бронхит. И тук критерий за избор може да бъде силната жажда и световъртежът.

На следващ етап при вирусна инфекция на дихателните пътища, при суха кашлица, сухо гърло или бронхит – се дава гелсемиум. Други симптоми за назначаването му са: липса на сили, умора, болки в мускулите и тежест в краката, студени крайници, обилна хрема, треска и изпотяване.

При суха, дразнеща кашлица, която се проявява при смяна на климатичните условия – например при излизане навън и обикновено остава при преминаването на настинката, има я сутрин или вечер при лягане – румекс криспус (къдрав лапад).

Хомеопатичният продукт кокус какти се прилага при възпалено гърло, когато има образуване на храчки, както и при пристъпи на силно и болезнено кашляне. При лаеща кашлица, която се влошава през нощта е подходяща дрозера, растение, познато като насекомоядно.

Когато кашлицата се влошава от студен влажен въздух, има събиране на секрет при гръкляна, понякога придружена с хрема хомеопатите използват лекарството дулкамара, получено от червено кучешко грозде.

При грип, наличие на втрисане и силна болезнена кашлица от хомеопат може да се назначиеупаториум перфолиум – дъбравник.

Еуфразия – очанка – се използва в случаите, когато състоянието и кашлицата осезаемо се подобрява в легнало положение.

 

За  да  избегнем  кошмарния сценарий на постоянна  кашлица,  използвайте този природен  продукт…

 

При загуба или прегракнал глас, „гърмяща“, звънка кашлица – хепар сулфурис.

При кашлица с гърлени или носни секрети, които са жилави, гъсти  – при ринофарингит или катарален бронхит, се дава калиум сулфурикум.

Хепар сулфурикум – при кашлица с бодежи, които се усещат понякога до ушите. Тогава е наличен възпалителен процес, при който се усеща неприятен дъх на гнило. Използва се при тонзилит, ларингит, бронхит, ринит, синузит и др.

Калиум бихроникум се прилага при кашлица, която се появява предимно сутрин, в будно състояние и се влошава при процес на хранене.

Нукс вомика се назначава при кашлица, която се проявява сутрин и в легналото положение. Дава се при грип и простудни заболявания, наличие на хрема и остри болки.

Фосфорът помага при бронхит, с влажна кашлица и усещане за силна болка, подобна на изгаряне при възпаленото гърло.  Други отличителни особености са кашлица, появяваща се заради дразнене в гърлото, продължителна и звънка.

Пулсатила (котенце) помага при гъгнене, кашлица, която отнема от дъха, задавя и се проявява на пристъпи. Назначава се при остър и рецидивиращ бронхит, както и при остър и хроничен ринофарингит, които се отличават със загуба на вкуса и обонянието.

Антимониум татрарикум третира кашлица, при която има отделяне на секрет и може да предизвика повръщане.

Рус токсикодендрон се предписва при настинка, която се влошава от студено време или преди застудяване, грипни състояния, характеризиращи се с мускулни болки и тръпки, сухо гърло, пресипналост.

Спонгиа тоста е за кашлица, която наподобява кихане и наличие на упорито отделяне на секрет. В този случай той е обилен и с жълтеникав цвят. Кашлицата е суха, задушаваща. Има пресипналост, възможно е събуждане през нощта.Усеща се сухота и парене в гърлото.

Друго подходящо лекарство на билкова основа при кашлица заради простуда, грип и вирусни инфекции, е винцетоксикум (обикновен, лечебен устрел). Помага при суха, спазмолитична кашлица с усещане за болка в гърлото и изгаряне в гърдите.
Списъкът е на американския хомеопат Мелани Граймс, която обръща внимание на това, че кашлицата е признак за дистрес. За да премине оплакването или заболяването по-бързо, тя съветва да бъдем по-грижовни към организма си и намалим темпото. Понякога един – два дни почивка спестяват сериозно отсъствие от работа и тежко заболяване.

Разбираемо е списъкът и описанията на кашлицата и симптомите за всяко хомеопатично средство да обърква. Пациентът не е длъжен да знае и различава тънкостите на симптомите. Те правилно могат да се определят от лекарят хомеопат по време на хомеопатичното интервю.

СЧЕТОВОДНИ  УСЛУГИ  ХАСКОВО

 1. Avatar
  Теодора Пеева

  Здравейте докторе!Вече 2 седмици лекувам дъщеря си с хомеопатия,борихме вирус с хрема и кашлица.В момента сме на етап стичане на секрети в гърлото по време на сън и оттам давеща кашлица.В момента сме в чужбина,изчерпах хидрастис 15 който давах за задни секрети.Незнам какво друго би помогнало.Детето е на 10 мес.Имам цинабсин,но незнам удачен ли е.Какво е вашето мнение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Теодора , Цинабсина не е подходящ. По принцип препоръчвам Калиум бихромикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и впръскване с физиологичен разтвор.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Теодора

  Здравейте. Синът ми е на 4 години. Не боледува 4есто и когато това се случва, го лекувам с хомеопатия. Преди няколко дни се простуди и се появи суха дразнеща кашлица през деня и след 4 ч.през неща и прозрачен секрет.давах пулсатила но не се повлиява.кашля на всеки 5 мин . благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Теодора,
   Дайте на сина си Хидрастис 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Самбикус 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Милена Маринова

  Здравейте, д-р Янакиев имам дъщеря на 2 години, която по принцип не боледува, но след тръгване на детска ясла започна. От двумесечна посещаваме хомеопат, но напоследък терапиите не са много успешни. Преди 10 дни прекара грип с темп. 37,5 – 38,8 С, появи се кашлица и пресипнал глас и от време на време сопол ( бял- ту изтичаш, ту гъст . Кашлицата е спастична, дрезгава и звучи все едно има секрет заседнал в гърлото. Чувам понякога хриптене от гърлото.Гласът е пресипнал и дрезгав. Сополите в легнало положение се стичат назад и я карат да кашла. Обикновенно се случва 30-40 мин след като е заспала. Прави серия от кашляне 10 мин, след което кашлицата приключва. За кашлицата в момента давам – редувам Спонгиа 9СН, Хидрастис 5СН. Гласът и е дрезгав и давам Хомеовокс ( мое назначение). Давам и Шуслер соли 3 и от няколко дни добавих 4. По принцип е тип Калкареа карбоника, така казва хомеопатът ни. Като цяло е много енергично и буйно дете, не спи през ноща. Винаги се събужда около 1 часа и иска да се гуши и спи при нас. Буди се да пие вода по 3-4 пъти, върти се много, спи без завивка, по корем със сгънати крака в коленете и ръце под възглавницата или главата. Понякога и само по корем без да е със сгънати крака. Напоследък яде с много зор и натиск от наша страна, но добавих Ликоподиум 5СН и Силицеа – от вашия форум и сега е по – добре. Моля, за съвет какво да продължа да давам, за да избегнем кашлицата и сополите. Също ако препоръчате нещо и за съня. Пробвали сме с Tub 200CH, Med 200CH и много други по схеми от лекаря, но не намирам ефект. Факт е и, че в момента “работят кътниците“ чакаме да избият.
  Благодаря предварително за съдействието.
  Поздрави,
  Милена Маринова

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Милена,
   Случаят при детето Ви изисква по -задълбочен анализ и затова е добре да се осъществи индивидуална консултация.
   С уважение д-р МАРИО Янакив


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Величка

  Здравейте, докторе.Синът мие на 6 години и от доста време кашля влажно и отхрачващо, има и заден секрет. Няма хрипове, изследванията му са перфектни, но кашлицата не спира. Той е енергично дете и кашлицата зачестява когато стане по-активен физически. Давам фосфор, но положението стигна етап, който не се променя – кашля си 6 до 10 пъти на час. Бихтели ми препоръчали нещо? Благодаря ви.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Величка,
   За да се пресушат секретите е добре да се приема Калиум сулфурикум 9сн – 3 пъти по 5 гран.
   За кашлица ,която се активира при физическо усилие – Дросера 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Здравейте,дъщеря ми е на 1,8г.От два дена сме с хрема,която е обилна.Секретите са слузести,точести се и на моменти стават жълто-зелени.Ходим на ясла от 5 месеца,но през две-три седмици сме болни.Какво да вземем за тази хрема и за засилване на имунитета и колко време да го давам за да не стигаме до антибиотици?Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Димитрина,
   За хремата Ви препоръчвам Калиум бихромикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   За имунитетът – Биозин – по 5 мл. на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Zdr d-r Janakiev ,imam mom4ence na 1 gd i 5 meseca kakvo da mu davam za ka6licaa,piem antibiotik i sirop za ka6lica Em-ti tus no imaa,hra4ki i nese se6ta sam da gi izkarva i gi galta obratnno
  da me posavetvate s nqkakav sirop ili neshto drugo,Blagodarq vi

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Балага,
   Трудно мога да кажа какъв точно сироп без преглед.
   Вземете например Проспан.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Иванова

  Здравейте,д-р Марио от няколко дни ме мъчи кашлица,която идва от трахеята,като си вземам въздух и нещо ме кара да кашлям.Кашлицата е суха и ми пари на гърлото, когато се изкашлям.Какво мога да вземам.Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Иванова, За този вид кашлица препоръчвам Бриония 9 сн – 3 пъти по5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Миткова

  Здравейте,
  Дъщеря ми е на 3 г. и изкара някакъв вирус. Повечето оплаквания минаха, но хремата й не може да започне да изтича навън, а продължава да е към гърлото. Когато постои на слънце излиза гъст прозрачен секрет премесен с още по-гъст жълт. Ако е в къщи почти нищо не излиза от носа й, нито с издухване, нито с промивка или помпа. Нощно време и докато спи не кашля, но като се събуди кашлицата е влажна, като че има секрет който откашля, понякога си питиска ръчичката към гръдната кост докато кашля (случило се е 2 пъти за общо 2 дни сутин). В момента сме на място където не можем да се обърнем към хомеопат, а до сега се е лекувала почти изцяло само с хомеопатия. Днес й е 7 ми ден от разболяването. Можете ли да ме посъветвате какво мога да дам за задната хрема? В тукашната аптека има някои хомеопатични лекарства на Боарон. Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Миткова,
   Започнете да давате Цинабсин – 3 пъти по 1 табл. и впръсквайте в нослето Грипстоп.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Боряна Станева

  Здравейте,

  От повече от седмица детето ми е с кашлица (само сутрин и от понякога през нощта).

  Чува се, че има малко секрет при кашляне. В момента му растат долните кътници и от вчера има малко секрет в носа – белезникав.
  Какво мога да му дам? На 1,6 месеца е и е склонен към бронхити и бронхиолити и се притеснявам да не се развие отново.

  Благодаря
  Боряна

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Боряна,
   Кашлица при толкова малко дете трябва да се среди и преглеждано от лекар. Към неговата терапия аз Ви препоръчвам:
   – Калиум сулфурикум 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 2,5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Десислава Куртева

  Здравейте ,
  Дете на почти на 7 г с кашлица , която не се повлиява от нищо , продължава вече месец.
  Преди седмица се появи и гъст бял секрет от носа.
  Сменихме около 6 сиропа за кашлица , която постоянно се променя , ту суха , ту влажна.
  Пробвах противоалергичен препарат,инхалации , билки , дори антибиотик , но без резултат.
  Най-силна кашлицата става при игра , тичане. Докато се храни също се усилва. Последно за секретите ни изписаха капки коларгол . Може би е важно да спомена , че не 4г махнахме 3та сливица , но симптомите отново са налице .

  Благодаря ви предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Десислава,
   За да се прекрати тази неприятна кашлица , която се причинява от секретите по задната част на гърлото , то Ви препоръчвам тази схема :
   – Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 11. Борислава

  Здравейте, д-р Янакиев! В момента сме на морето и моето момче, което е на 5 те спира са кашля ! Бяхме с вирус преди да пътуваме и правихме изследвания в нослето бактерия, прилагаме Цилоксан 3х1, ксизал 2х5 капки, пробиотик, инфлуцид 3х 1, включих и шуслерови соли 3,6,11 по 3х1 .Пихме сироп лихенсед, флудитек и Енти тус, но продължава да кашля, особено сутрин и следобедния сън ! Какво мога да дам за кашлицата? Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   За да се изясни кашлицата е задължително да се прегледа детето при лекар. Много е важно дали белия дроб е чист.
   Най-вероятно има секрети от трета сливица. За целта трябва да се спрат. Ето една възможна схема – Калиум сулфурикум 9 сн – 3 пъти по 5 гран., Ксизал – 2 пъти по 5 капки и сироп Проспан .
   Задължително през септември поръчайте сироп д-р Марио Имунокидс.
   Вижте повече за болести и терапия в детската възраст в книгата „Кодът на детския имунитет“.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 12. Борислава

  Благодаря много! Преди пътуването ни беше прегледан -чисти дробове. Правихме и кръвни изследвания всичко е в норма! Имам вашите книги и пием сиропа! Благодаря

 13. Борислава

  Здравейте,д-р Янакиев! След капките в носа цилоксан, трябва ли да прилагаме туя? Ако трябва каква потенция и колко време?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Борислава,
   Няма нужда при локално приложение на такъв препарат.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 14. Мария

  Здравейте, д-р Янакиев,
  Синът ми е на 2 години и 4 месеца. От юни месец тази година посещава детска ясла. През периода от юни до август е пил три пъти антибиотик, заради ринит стичащ се назад и стигнал до дробовете. Все вирус и настинка при него започват с хрема, която се обръща в заден ринит. След последния антибиотик, решихме, че прекалено много сме натровили вече детето и започнахме да се интересуваме от алтернатичните методи в медицината. Като се появи хрема, правим промивки само с физиологичен разтвор, а понякога използваме и домашно направени капки от клеева тинктура и сребърна вода. По този начин бързо овладяваме хремата, но не можем да се справим със секрета който се събира в гърлото и го кара да кашля (не много често). Кашлицата е отхрачваща и се наблюдава най-вече сутрин след сън. Във вторник направихме консултация с хомеопат, който му назначи лечение: Dulcamara homaccord 2×10 капки (60дни); Pulsatilla 30CH x5 сутрин (30дни); Kalium bichromicum 15CH x5 вечер (15дни).
  Паралелно с това лечение продължаваме да даваме и клеева тинктура, 2 пъти по 6 капки.
  Детето пие много чай (което може би не е съвсем добре) и така успявам да му давам тинктурата. Проблемът ни е с капките Дулкамара, хомеопатът каза, че трябва да се дават чисти, но детето винаги е отказвало да пие сиропи или каквото и да му е подадено в лъжичка. Въпросът ми е дали би било удачно ако смесвам капките с чай и му ги давам в шишето или може да се замени с Дулкамара пилули?
  извинявам се, че се допитвам до Вас, но хомеопатът, който посетихме не работи със записване на часове и не предоставя контактите си. В момента просто нямам възможност да се наредя на опашка за да му задам този въпрос.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мария,
   да, може да се смесят капките с малко чай.
   Но мисля, че ро-нататък ще се нуждаете от по-прецизна хомеопатична схема за третата сливица, каквото има Вашето дете.
   Използвайте опцията за видеоконсултация – http://test.d-rmario.com/?page_id=6603


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Мария

    Благодаря, д-р Янакиев,
    Ще се възползваме от видеоконсултация с Вас.
    Началото на септември посетихме УНГ, но той не откри нищо притеснително.
    Два пъти пускахме и гърлен секрет, но и двата пъти не се изолира бактерия.
    В момента детето няма хрема, но все още, макар и рядко, събира секрет в гърлото и прокашля.

    Поздрави,
    Мария

 15. Татяна Китанова

  Здравейте д-р Марио, синът ми е на 2год и 3 месеца, от няколко седмици има симптоми на лека хрема и постоянна кашлица , която в началото беше влажна от гърлото, като изхрачване с много секрети и не може да ги изкара, после се успокои за няколко дни и след това пак почва, кашлицата стана малко по спокойна не толкова влажна, нослето същи е спокойно, но когато го промивам с физ разтвор и дърпам има обилна секреция. Детето е жизнено, яде и по никакъв начин не личи да му има нещо, карам го многократно на преглед, като всеки преглед минава по един и същи начин-чисти гърди, спокойно гърло и ми казва от секретите и , че може дълго да кашля . От 2 дни кашлицата беше по изчезнала, но от вчера пак се появи предимно вечер като заспи инв легнало положение , почти не е спал от кашлица, щом легне почва да хърка през носа и все едно се масажира обилен секрет който почва да го дави. Не знам Вче какво да правя , съвпадна и с тръгването на ясла и затова ме довежда и до мисълта дали кашлицата не е на стрес? Ще ви бъда много благодарна ско дадете съвет, най-вече за вечер какво са паралич за да може да спи спокойно?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Татяна,
   тази кашлица е най-вероятно причиненеа от стичащите се секрети по задната част на гърлото.
   Започнете да му давате Калиум сулфурикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   Не съм оптимист за посещението на ясла.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 16. Татяна

  Много благодаря!!! Колко време да му давам от него? Той миналата година по същото време беше така, но така и не разбрах от какво мина, притеснява ме единствено да не се влоши. За яслата наполовина съм съгласна, но пък и детето се чувства добре , харесва му и сам търси да ходи, а и няма как , защото няма кой да го гледа у дома. Притеснениеъо беше в началото докато свикна, вече знае , че трябва да ходи и отива с желание. Много малко са родителите , които могат да гледат децата удома, ако имах тази възможност и аз бих!!! Благодаря ви!!!
  Как да му разделя приема за деня като ходи на ясла , да му давам 2 по 7 таблетки или да си е 2по 5 ?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте,
   Калиум сулфурикум 15 сн – давайте 2 пъти по 5 гран. за 2 седмици.
   Сиропът Д-р Марио Имунокидс – за 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Татяна

    Здравейте, познах даването на Калини сулфати кум и искам да попитам възмно ли е да започне повече да кашля.
    Също така от няколко дни вече преди заспиване вдига лека Т 37.6 най-много , като понякога ха меря след малко я е свалил сам после пак има и така няколко дни, на сутринта като стане нищо, има хрема и кашлица които се засилиха сега повече затова се питам дали е възмобчбно от гранулите да се изчиства. От 2 седмици не иска вечер нищо да яде почти си ляга гладен , мерих го и забелязах, че е свалил 500гр. Постоянно си дърпа бузите долу ниско където са кътниците и се питам дали може от тях да получава всичко това, днес ходихме на зъболекар казаха, ме са побеляли и 4те последни кътници и може да пробият заедно, през нощите много често плаче неутешимо, казва че го болят и се дърпа за бузките постоянно. Днес отново ходихме на преглед, при който пак същото гърди чисти, гърло добре, с той кашля като магаре? Направих и кръв и урина, сега педиатъра каза , че са добре, утрр ще излезне ЦРП, единствено ме притесни СУЕ, което е 21 и по реферетни стойстости е ОК, но друг му е било 8? Изивинявам се за дългия пост , но вече не знам какво да правя? Хрема, кашлица които ги влачи отдавна, сега и Темеперстура, която е ниска и сам си я сваля, не сила да се храни, а в яслата казват , че яде, само вечер не иска да яде. Давам му от вашия сироп , също така и продуктите на Салвадор-коластра, зелена енергия, омеги и снтиоксидант

    1. Mario Janakiev

     Здравейте,
     Много е важен показателя С-реактивен протеин.
     Ако е повишен може да се изпиши антибиотик.
     Увеличението на кашлицата може да се дължи на по-голямото количество секрети, които се дренират от лекарствата.
     Следвайте препоръките на Вашия лекар.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     1. Татяна Китанова

      Благодаря ви за отделението време!
      Излезна денс и ЦРП което е малко високо -30, педиатъра каза , че няма проблем. Но аз съм малко притенсена, тъй като очаквах да не е висок! Другите показатели като левкоцити, СУЕ всичко е в норми! Детето от вчера не е имал Т, и добре! Притеснявам ме само това, че отказва напълно всичко да яде, а си ядеше доста? Ско може да кажете вашето мнение, на какви може да се дължи високото ЦРП? И възможно ли е да е от никнещите в момента кътници? Благодаря !!!!

     2. Mario Janakiev

      Здравейте Татяна,
      Важното е състоянието на детето.
      С-реактивния протеин може да е бил по-висок в предишните дни..
      За апетита използвайте моята схема за бързо прояждане :
      сироп Д-р Марио Имунокидс
      –Ликоподиум 5 сн – 3 пъти на ден по 5 гран. преди хранене.
      С уважение Д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

     3. Татяна

      Здравейте отново, извинявам се за повторния въпрос, но малко се притеснявам относно резултата на ЦРП, излезе резултат 30 при норма до 8, което е завишение, другите резултати са много добре и в норма- СУЕ,ПКК, дефер. Броене на лефкоцитите и урина. Нашият педиатър казва , че е добре и е било леко завишено предвид , че предишните дни е имало нещо в организма. Детето сега е добре, все още не се храни много обилно вечер, но пък си е игрив , има все още лека кашлица от секретите и бистри сополи, давам по ваша препоръка Калиум сулфурикум. Според вас на какво може са се дължи завишението на ЦРП и имам ли място да се притеснявам за нещо по страшно , трябва ли да порторя изследването пак? Благодаря ви много!!!

     4. Mario Janakiev

      Здравейте Татяна,
      Ще съблюдаваме съветите на Вашия педиатър. С-реакитивния протеин може да е повишен, но преди, в началото на болестта да е имал по-големи стойности.
      Важното и водещото е състоянието на детето.
      С уважение Д-р МАРИО Янакиев


      Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 17. Татяна

  Извинявам за някой неправилни думи в горния коментар, но телефона сам променя думите.
  “Почнах даването на Калиум сулфурикум “е по нечетимо.

 18. Илиана Цветкова

  Д-р Янакиев, дъщеря ми на 4 г кашля вече цяла седмица след прекаран вирус.Кашлицата е сутрин и понякога през деня , чува се че има секрет в гърлото.Вече няма хрема, нищо друго не я безпокои.Мисля,че кашля по скоро когато тича или се храни.Приема сироп д-р Марио Имунокидс трети месец.Благодаря Ви сърдечно!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Илиана,
   За да отмине тази остатъчна кашлица, то приемайте за 7 дни сиропа Д-р Марио в трикратен прием в същата доза.
   Освен това давайте на детето Пулсатила 15 сн – 2 пъти по 5 гран. и Сулфур йодатум 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 19. Силвия

  Здравейте, др Янакиев, може ли да ме посъветвате какво кремче или друго мога да приложа върху белега на детето от пиело пластика на бъбрек? Интервенцията беше преди месец и половина и ми се иска да пробваме максимално да заличим белега. Детето ми е на 2 год.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия,
   След като напълно падне коричката може да ползвате Контрактубекс за мазане и да давате през устата Калкарея флуорика 9 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 20. Антоанета

  Здравейте д-р Марио, сина ми е на 5 г. мога да кажа, не е от често боледуващите деца, случва се на 2-3 месеца , сополи ,кашлица и отминава, но почти всеки път започваме по един и същи начин: започва да киха доста на често, после му се запушва нослето, това продължава 2-3 дена и после се появява кашлица ако не успея да го пресека.От вчера сме същата история кихане , пр кихане вадим сополи прозрачни, запушено нос, давам му осциокопциум , алиум цепа 9, и пръскам в носа солен разтвор или куикс с червени водорасли, редувам ги, краката с гореща подсолена вода(от бабините тефтери и разтривка на цялото тяло с мас)какво бихте ми препоръчали да му давам още докато е в началото да мога да го пресека

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Антоанета,
   много правилно подхождате като първа терапия при болест на сина ви.
   Ако започне кашлица е добре да правите инхалации с физиологичен разтвор. А включването на имуностимулатора Д-р Марио Имунокидс ще подобри здравето.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 21. Адрияна

  Здравейте, д-р Янакиев,имам въпрос свързан с лечение на ларингит.
  Синът ми е на 9г и преди седмица се появи лека джафкаща кашлица. При прегледа се оказа, че НЕ е с ларингит, а кашля заради стичащ се заден гъст зеленикав секрет. Гърло, дробове бяха чисти. Като лечение му предписаха Бактробан за 10 дни. На следващия ден кашлицата се учести значително ( до тогава практически да е била 5-6 пъти за цялото денонощие изкашляне, но кънтящо ). Док назначи Пулмикорт 2мл / 2 физ.р-р / 2 дн. Кашлицата не само не намаля, но се учести още ( този развой се случва всеки път, когато е болен! Единични са случаите, в които съм успявала да стопирам хремата и да не се стигне до кашляне, а от там барабар с инхалациите до спазъм ). Вечерта му дадох Синекод и за момента е така – Бактробан, Пулмикорд, Синекод. Все още кашля, макар и по-рядко. Днес видях, че е с червено гърло( от първия преглед 29.11, втори 2.12 ) и по-скоро не се подобрява, а се добавят нови симптоми – ларингит и гърло. Кашлицата си е все суха, просто не е кънтяща. Чувам, че присмърква отвреме-навреме.
  И последно – забелязах във времето ( последните 3-4год ), че инхалациите от какъвто и да е тип – само физ.р-р, вентолин, пулмикорд, над тенджера с вода и сода…не само не помагат, а сякаш го карат да кашля адски много и го влошават. Като по-малък засякох, че от спрейовете за нос му се удебелява гласа и опитах с капки. Същото, влошават го. От дете, което не боледуваше често и минаваше ларингитите само с чай и Коризалия го докарахме до всяко разболяване със спазъм. Сякаш не трябва да се закашля, започне ли дори и малко, и лекарствата от първия прием го мятат директно в спазъм. Възможно ли е да не му понасят всякакви инхалации и вливки? Споделих го и този път с док, но според него е нормално, а аз виждам как преди лекарството е мн по-добре?!?!?
  Какво мога да давам сега паралелно с конвенционалните, които са дали, за да не прогресира, а ако може и да реши проблема с този типаж на боледуване?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте, В случая при вас инхалациите не влошават положението а увеличават секретите и това е благоприятен ефект, защото детето има синузит и при инхалации се отпушват синусите и се увеличават секретите.
   Аз ви отговорих в месенджер за типа профилактика.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 22. Мария

  Здравейте, Доктор Янакиев! Имам нужда от вашата помощ. След прекаран вирус с кашлица и лека температура и прием на антибиотик за шест дни, синът ми който е на седем години, продължава да кашли. Кашлицата е суха, надуваща и постоянна. Единствено вечер след като заспи спира да кашли. Моля ви посъветвайте ме какво да му давам за да спре този кошмар. Предварително Ви благодаря за отделеното време!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мария, Искрено искам да ви помогна, но без преглед и диагноза нямам как да съм ви от полза.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 23. Емине

  Здравейте д-р Янакиев детето ми е на 1г и 3м беше с кашлица след преглед ни изписаха проспан пием го вече 10 дни ..беше се пооправил,но от 2 дена пак започна да си кашля ,но този път се усеща влажна с храчки.. какво ще ми препоръчате.. мерси предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Емине, Преглед при лекар .
   Аз мога да Ви помогна в изготвянето на профилактична схема.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 24. Нина Стоянова

  Здравейте д-р Янакиев, децата ми са на 6г.За болка в ушите пихме 7 дни антибиотик Фромилид.Моля за хомеопатична схема за засилване на имунитета след прием на антибиотик!Благодаря предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Нина, Ето една профилактична схема за имунитета:
   – Авиаре 15 сн – по 5 гран. един път на седмица.
   – Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран. сутрин.
   Сироп ИмуноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up