Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вижте какво показа това изследване и ще забравите за Subway!

1489230897-pioooo

Ако някога сте се заглеждали в очевидно обработените пилешки закуски в местния Subway и сте си помислили : „Няма начин, това да  е 100 процента реално пилешко месо“, били сте прави, пише beu.bg. В действителност, според изследвания на ДНК на сандвичи с пиле в големи марки за бързо хранене, пилешкото вSubway е само около 50%  пилешко месо. Изследователите са толкова шокирани от ДНК резултатите на Subway, че те тествали сандвичите два пъти.

Докато всички други марки „- Макдоналдс, Уенди и др.- кръжат около цифрите  86 и 90% пилешка ДНК, в Subway и двата сандвичи имали само 53,6% и 42,8% пилешко. Останалата част се състои от соя и подправки. Но не се притеснявайте – това не прави вашето Пиле Терияки твърде мазно или негодно за консумация.

Соята не е вредна за здравето ви – стига да не я ядете на всяко хранене, разбира се. Някои изследвания свързват изофлавоните в соята с нежелани ефекти, като небалансирани хормони и проблеми с ендокринната система. Така че да го раздавате по-леко със соевите продукти не е лоша идея, но един пилешки Subway сандвич от време на време няма да ви накара да предозирате със соя за една нощ. Освен това, Subway се кълне, че тяхното пиле не е толкова натоварено със соя, както изследването ни кара да вярваме, и ние трябва да помним все пак, че това е само едно изследване.

„Ние сме загрижени от предполагаемите констатации, които се цитират по отношение на съотношението на соево съдържание“, се казва в изявление на представителинаSubway. „Нашите пилешки парчета и печено на фурна пилешко съдържат 1% или по-малко соев протеин.Ние използваме тази съставка в продуктите, като средство, за подпомагане на стабилизирането на структурата и влагата.“казват  те. На кого ще повярваме : на изследването или на Subway, трябва да решим ние…

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up