Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Вече 100 000 са болните от грип, преобладава Свинският H1N1…

Вижте  кой  е златният   стандарт  за  профилактика  и  възстановяване  от  грипния  вирус

 

_624x468_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Очаква се пикът на грипната епидемия да бъде следващата или по-следващата седмица. Това съобщи за „Фокус“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. „В момента в страната болните са около 100 хиляди. Миналата година сме имали седмици, когато болните са били 200 или 400 хиляди“, посочи той.

„В момента преобладава така нареченият Свински грип – H1. В последната седмица от 100 доказани грипни инфекции 60 са H1, а 38 са H3“, уточни проф. Кантарджиев и допълни, че свинският грип засяга най-вече хора в трудоспособна възраст и деца. „В момента в страната най-много боледуват децата, но трябва да се има предвид, че те боледуват и от други вирусни инфекции, характерни за сезона“, коментира Тодор Кантарджиев. „Преди две седмици масово разпространение получи респираторният вирус, който е най-опасен за малките деца до 5-годишна възраст и за много възрастната хора. Също така в момента се доказват много случаи на „Бока“, каза още професорът. Грипни ваканции в училищата в момента има в Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Разград, Смолян и други градове от страната.

Прочети повече Общо над 400 са учебните заведения, които са в грипна ваканция, съобщиха преди дни от МОН. Освободени от занимания са и стотици детски градини в страната. Според експертите епидемията ще започне да се нормализира около втората седмица на февруари.

 

Ето  и  някои  препоръки :

носете  маски… Сменяйте  ги  на  30  минути…

избягвайте  затворени  помещения,  в  които  са  се  струпали  много  хора…поне  30%  от  тях  ще  бъдат  с  начален  грип,  дори  и  те  да  не  го  знаят  още… но  след  няколко  часа  ще  го  разберат…

–започнете  ударна  профилактика – с  природни  продукти – за  възратин сироп ИмуноБуст  а  за  деца – Имунокидс.. Приемайте  витамен С,  и  задължително  по  1  Инфлуцид  на  ден…

мийте  ръцете  си  непрекъснато – те също са източник на вируси с не по-малка значимост от носа и устата. Болният докосва лицето си, вирусът попада върху ръцете му, после се хваща за всичко наоколо, вие докосвате предметите, които той е докосвал и … Здравей вирусна инфекция!

Не пипайте лицето си. Мийте ръцете си често, много често, носете в себе си дезинфекциращи кърпички, мийте, трийте, не се пестете!

грижете  се  за  въздуха  в  помещенията – вирусните частици могат да съхранят своята активност в сух, топъл, застоял въздух, но почти мигновено се разрушават в прохладен, влажен, „подвижен“ въздух. Разхождайте се, колкото искате. Да прихванете вирус, по време на разходка, на практика е нереално. Не е нужно да носите маска. По-добре е да подишате свеж въздух.

стаята – оптималните параметри на въздуха в помещението са температура около 20 градуса С, влажност 50-70 %. Задължително е да се проветрява често и интензивно (на течение). Всяка отоплителна система изсушава въздуха. Мийте пода по-често, включвайте овлажнител, настоявайте за овлажнители на въздуха в детските заведения. По-добре е да се облечете по-топло, отколкото да включвате допълнително отопление.

 1. Avatar
  Даниела

  Здравейте, д-р Янакиев.
  Детето ми е на 3-ри години и сливиците й са много възпалени, особено дясната, дори живеца е залепнал за нея.
  Ако може да ми препоръчате, хомеопатично лечение, за намаляване на сливиците!?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Даниела,
   Добре е да се направи консултация с УНГ специалист.
   Също се нуждаете от изследвания – кръвни – с-реактивен протеин, пълна кръвна картина и АСТ.
   Като терапия :
   – Аграфис 5 сн – по 5 гран. сутрин
   – Сулфур йодатум 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   Сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Д-р Марио винаги имате точно и актуално изказване за грипа.Тази година интересно удари сливиците явно сме го карали преди и сега лимфите ни пазят.Давах на дъщеличката си Kalium bichronicum 15 ,Belladona 9. Вече сме на Аугментин злед три дни 39 градуса.Приехме и доза Aviare 15 но носът остана запушен известно е че свинския грип няма хремал Вече никой не казва щам и пробите които се взимат са изключително малко.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Катерина,
   Пробите показват свински грип N1H1…
   Трябва да се възстановите бързо.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Ивелина

  Здравейте др. Марио имам дъщеричка на 3год.искам да я предпазя от настъпващия грип може ли да ми препоръчате някаква схема за предпазване. Да отбележа че от една седмица приемаме вашето сиропче два пъти по 3мл. Благодаря ви.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивелина,
   Да, продължете със сиропа ИмуноКидс и давайте 2 пъти на ден – сутрин и вечер по 1 Инфлуцид.
   И разбира се внимавайте с контактите…
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Марина

  Здравейте, Дъщеря ми е на 10 г. И изкара пневмония в болница но като я изписваха ми обясниха че трудно отхрачва и прави бронхоспазъм. Дадоха ни сироп Вентолин 3 дни .Днес е третия ден и няма подобрение.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Марина,
   Добавете към терапията Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Започнете възстановяване с Имуно Кидс – 2 пъти по 5 мл. и Пулсатила 30 сн – по 5 гран.
   Следете детето при Вашия лекар.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up