Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ВАШЕТО БЕБЕ ПРЕЗ ЕДИНАДЕСЕТИЯ МЕСЕЦ

ГРИЖИ, ПОВЕДЕНИЕ, ОТГЛЕЖДАНЕ – И ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ БЕБЕТО Е МНОГО АКТИВНО И ЛЮБОПИТНО. ОТВАРЯ ВСИЧКИ ЧЕКМЕДЖЕТА, ДО КОИТО ИМА ДОСТЪП И МОЖЕ ДА ИЗПРАЗНИ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ. ОБИЧА ДА РАЗГЛОБЯВА НЕЩА, ПЪХА ПРЪСТЧЕТА В ОТВОРИ, ТЪРКАЛЯ ПРЕДМЕТИ. ОБИЧА КНИГИТЕ. ХАРЕСВА МУ ДА МУ ЧЕТЕТЕ, ДОКАТО РАЗГЛЕЖДА КАРТИНКИТЕ. ПРАВИ ОПИТ ДА РАЗЛИСТВА СТРАНИЦИТЕ – ПОМОГНЕТЕ МУ. ДОБРА ИДЕЯ Е ДА ГИ СЪБИРАТЕ С ДРУГИ ДЕЦА ДА СИ ИГРАЯТ – ДВА ТРИ ПЪТИ СЕДМИЧНО. МНОГО Е ВАЖНО ТОВА ОБЩУВАНЕ. В НАЧАЛОТО СИ ИГРАЯТ ПАРАЛЕЛНО – ВСЯКО ДЕТЕ СИ ИГРАЕ СВОЯТА ИГРА. ПО – КЪСНО СЕ СЪЗДАВА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. ОБИЧА ДА СИ ИГРАЕТЕ НА КРИЕНИЦА – СКРИЙТЕ СЕ ЗАД НЕЩО И ИЗВИКАЙТЕ ИМЕТО МУ. СЛЕД КАТО БЕБЕТО ДОЙДЕ ПРИ ВАС СЕ ЗАРАДВАЙТЕ И КАЖЕТЕ НЕЩО ОТ СОРТА – „БЕБЕТО МЕ ОТКРИ”. ТО ИСКА ДА СТЕ НАБЛИЗО, ДОКАТО СИ ИГРАЕ. ВСЕ ОЩЕ ГО ИЗМЪЧВА БЕЗПОКОЙСТВО ОТ РАЗДЯЛА. ТОВА Е ПО -СИЛНО ОСОБЕННО КОГАТО СТЕ НА ЧУЖДО МЯСТО.

ДЕТЕТО ОБИЧА ДА СЕ ЗАИГРАВА САМО ВЕЧЕ ПО – ДЪЛГО ВРЕМЕ. ЗАСЛУШВАЙТЕ СЕ – ДЪЛЪГ ПЕРИОД НА ЗАТИШИЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЪРШИ НЕЩО НЕРЕДНО. ЕДНО ОТ ЛЮБИМИТЕ МУ ЗАНИМАНИЯ Е ДА СЕ СЪБЛИЧА – ОБУВКИ, ЧОРАПИ,ДРЕХИ И ДОРИ ПАМПЕРСИ.

ХАРЕСВА МУ ДА ТАНЦУВА НА МУЗИКА. ДРУГО ЛЮБИМО ЗАНИМАНИЕ СА ИГРИТЕ ВЪВ ВОДА. ИЗПОЛЗВАЙТЕ РАЗЛИЧНИ ПРЪСКАЛА, КОГАТО СТЕ ВЪВ ВАНАТА ИЛИ ПРОДУПЧЕНИ ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ. ПОКАЖЕТЕ МУ КАК ПРЪСКАЛОТО СЕ ПЪЛНИ И ИЗПРАЗВА.

БЕБЕТО СЕ ПРИДВИЖВА ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ МНОГО АКТИВНО, КАТО СЕ ПОДПИРА НА МЕБЕЛИТЕ – ВИЖТЕ КОЛКО СТАБИЛНИ И СИГУРНИ СА ТЕ. МОЖЕ ДА СИ КУПИТЕ И БЕБЕШКИ ПЛАСТМАСОВИ МЕБЕЛИ С КОИТО ДА СИ ИГРАЕ. ТЕ ТРЯБВА ДА СА СТАБИЛНИ И НЕТОКСИЧНИ.

СЪН – ОСВЕН НОЩНИЯ СЪН СЕ НУЖДАЕ И ОТ КРАТЪК ДНЕВЕН, НАЙ – ДОБРЕ Е ДА БЪДЕ СЛЕД ОБЯДА.

НЯКОИ БЕБЕТА ИМАТ УСКОРЕН МЕТАБОЛИЗЪМ – ВИНАГИ ИМ Е ТОПЛО, ОТКРИВАТ СЕ НОЩНО ВРЕМЕ, НЕ МОГАТ ДА ТЪРПЯТ МНОГО ДРЕХИ, ИЗПОТЯВАТ СЕ. ПРИЕМЕТЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ А ИНДИВИДУАЛНОСТ И ЗА ТОВА ГО ОБЛИЧАЙТЕ И ПОКРИВАЙТЕ АДЕКВАТНО. ВАШЕТО ДЕТЕ ИМА НУЖДА ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ ОТ ПРОМЕНИ – ПРЕМЕСТЕТЕ КРЕВАТЧЕТО И СТОЛЧЕТО МУ НА ДРУГИ МЕСТА, СМЕНЕТЕ ЧАРШАФИТЕ С НОВИ КАРТИНКИ. ТОВА РАЗНООБРАЗИЕ ЩЕ ГО АКТИВИРА.

ДЪВЧЕНЕТО НА БЕБЕТО ОЩЕ НЕ Е ОСЪВЪРШЕНСТВУВАНО – НЕ СА ИЗЛЕЗЛИ ПЪРВИТЕ КЪТНИ ЗЪБЧЕТА. ЗАТОВА ВНИМАВАЙТЕ ВСЕ ОЩЕ В КАКЪВ ВИД ДАВАТЕ ХРАНАТА –НАРЯЗАНА, СМАЧКАНА, ПАСИРАНА.

АКО СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ПРИЕМАТ МЕДИКАМЕНТИ, ТО ТЕ СА ПОД ФОРМАТА НА СИРОПИ, КАПКИ, ПРАХЧЕТА, СВЕЩИЧКИ, ГРАНУЛИ И ДР. СИРОПИТЕ СА ИЛИ ГОТОВИ ИЛИ ПОД ФОРМАТА НА ГРАНУЛИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗТВОРЯТ С ВОДА. ХУБАВО ЧЕТЕТЕ И СЕ ИНТЕРЕСУВАЙТЕ В АПТЕКАТА КАК СТАВА ТОВА РАЗТВАРЯНЕ И С КАКВО КОЛИЧЕСТВО ВОДА. ЗА ДАВАНЕТО НА СИРОПА БЕБЕТО ТРЯБВА ДА СЕДИ НА ВАШИТЕ КОЛЕНЕ С ЛИЦЕ КЪМ ВАС. ПЪХНЕТЕ СПРИНЦОВКАТА ИЛИ ЛЪЖИЧКАТА В УСТАТА ИЗПРАЗНЕТЕ Я МАЛКО , КАТО ЛЕКО ДУХНЕТЕ В ЛИЧИЦЕТО НА БЕБЕТО – ТОВА ЩЕ ПРЕДИЗВИКА РЕФЛЕКС НА ГЪЛТАНЕ. НЯКОИ АНТИБИОТИЦИ СА ГОРЧИВИ / ФРОМИЛИД,КЛАЦИД И ДР./ – МОЖЕ ДА ГИ СМЕСИТЕ С МАЛКО КОЛИЧЕСТВО СОК, МЛЯКО ИЛИ НЕЩО ДРУГО, КОЕТО ОБИЧА БЕБЕТО. ВСЕ ПО -ЧЕСТО СЕ СРЕЩАТ ИЗМЪЧЕНИ И ИЗНЕРВЕНИ МАЙКИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ДАДАТ КАКВОТО И ДА Е ЛЕКАРСТВО НА ДЕТЕТО С ОБЯСНЕНИЕТО , ЧЕ „ ВСИЧКО ПОВРЪЩА” – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ БЕБЕТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ НАЛАГА . ОБИКНОВЕННО СЛЕД ПРЕГЛЕДА МАЙКИТЕ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ЛЕКУВА ДЕТЕТО ИМ С ИНЖЕКЦИИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ДИАГНОЗАТА. ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ, ЧЕ ИНЖЕКЦИОННОТО ЛЕЧЕНИЕ ИМА СВОИТЕ МНОГО СТРОГИ ПОКАЗАНИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕЖДА ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ. ПРОСТО ЛЕКАРЯ ТРЯБВА ДА УБЕДИ РОДИТЕЛИТЕ КЪМ СПОКОЙСТВИЕ И ДА ИМ ПОКАЖЕ НАЧИНИ НА ПРИЕМ НА МЕДИКАМЕНТИ.

СВЕЩИЧКИТЕ СЪЩО СЕ ИЗПОЛЗУВАТ ЧЕСТО. ОСОБЕННО АКО ДЕТЕТО ПОВРЪЩА. СЛЕД КАТО СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ОПАКОВКА

ТА БЪРЗО СЕ ВКАРВАТ В АНУСЧЕТО И СЕ ПРИТИСКА С ГЪНКИТЕ НА ДУПЕТО 2-3 МИНУТИ ЗА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ОБРАТНО.

ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ – ХАРАКТЕРНО ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ Е , ЧЕ СЕ ЗАБАВЯ ФИЗИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ. МОЖЕ ДА ИМА ЗАДРЪЖКА НА ТЕГЛО. ТОВА СЕ ОБЯСНЯВА С МНОГО ПО -ГОЛЯМАТА АКТИВНОСТ НА БЕБЕТО – ИЗГАРЯ МНОГО ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ. И ВСЕ ПАК КЪМ ТЕГЛОТО МУ МОЖЕ ДА СЕ ПРИБАВИ ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ 350 ГРАМА , КЪМ РЪСТТА МУ 1 СМ. ОБИКОЛКАТА НА ГЛАВАТА СЕ УВЕЛИЧАВА С 0,5 СМ. А ТАЗИ НА ГЪРДИТЕ – С 1 СМ.

Н Е Р В Н О – П С И Х И Ч Н О Р А З В И Т И Е-

––ВЗИМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКИ ПРЕДМЕТИ.

––ДЪРЖИ ЧАША И ПИЕ ОТ НЕЯ.

––ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ОСТАВЯ ПРЕДМЕТ.

––МОЖЕ ДА РАЗВЪРЖЕ ВРЪЗКА НА ОБУВКА.

––УСПЯВА ДА ПОВДИГНЕ ПЪЛНА ЛЪЖИЦА И ДА ПРИБЛИЖИ КЪМ УСТАТА, НО РАЗЛИВА ЗАЩОТО КИТКАТА НЕ Е УКРЕПНАЛА ВСЕ ОЩЕ.

––МОЖЕ ДА РАЗГРЪЩА СТРАНИЦИ НА КНИГА.

––ОБИЧА ДА РАЗГЛОБЯВА ПРЕДМЕТИ А ПО – КЪСНО ПРАВИ ПЪРВИ ОПИТИ ЗА СГЛОБЯВАНЕ.

––ОТВАРЯ ЧЕКМЕДЖЕТА И ШКАФЧЕТА ЗА ДА ГИ ИЗУЧАВА.

––ПОМАГА ДА ГО ОБЛИЧАТЕ, КАТО ПРОТЯГА РЪЧИЧКА ИЛИ КРАЧЕ.

––ПРИДВИЖВА СЕ СТАБИЛНО, КАТО СЕ ПОДПИРА НА МЕБЕЛИТЕ И ПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ПУСНЕ.

 

Прочетете  повече  в :

 

Scroll Up