Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Важно за майките без брак! Ето какво трябва да направят, за да вземат

ппппппппп

Майките, които нямат сключен брак с бащите на децата им и получават помощи от държавата, ще трябва да подадат отново документите си, съобщиха от социалното министерство. Причината е, че ще трябва да декларират вече и дохода на бащата, за да получат детски помощи, пише 24chasa.bg.

Социалното ведомство не казва колко майки трябва да минат отново през социалната агенция заради това правило. Над половината от децата в България, родени през последните години, са в семейства без граждански брак.

Всички родители, получили право на детски помощи от началото на 2015 г. до края на юли, ще трябва да минат по график, за да подадат пак заявления. Тези, които са започнали да получават през януари и февруари, ще го направят при изтичане на 12 месеца от първата помощ. През януари ще трябва да подадат отново документи и родители, на които са отпуснати помощи през март, през февруари – тези от април 2015 г., а през март – родителите, взели помощи през юни и юли 2015 г. За родителите, получили детските след 28 юли, не се изисква да подават новите документи, докато не изтекат техните 12 месеца.

От 1 януари месечната семейна помощ за едно дете ще се увеличи с 2 лв. – на 37 лв. Парите за две деца остават 85 лв., а за 3 деца стават 130 лв. От средата на 2016 г. се увеличава минималният месечен доход за получаването на детските на 400 лв. на човек.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up