Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

ВАЖНОТО, което няма да ни кажат джипито, училищният лекар и треньорът!

Д-р Марио пробиотик – златният стандарт за пробиотик при децата…

 

familyandDoctor

 

Това което няма да ви кажат: нито джи пи-то, нито училищния лекар, нито треньора.

1. Между 10-12 г. задължително заведете детето си на кардиолог. Нека прегледат с ехокардиограф сърцето. Струва най-много 40 лв. Тези 3 изречения ги прочетете още веднъж! Последните години не едно дете си отиде от този свят поради фатален инцидент със сърцето. Най-неприятното е когато родителите нищо не се предполагали.

2. Между 5-10 г. задължително заведете детето си на кръвни изследвания за захар в кръвта. Нарушенията на глюкозната обмяна са предпоставка и рисков фактор в бъдеще за инсулти, инфаркти и внезапна смърт. Диабетът все повече се подмладява и вече има детски такъв.

3. Между 6-8 години заведете задължително детето си на очен лекар. Едно на четири деца не вижда добре. Ако някой от родителите е с очила – направете прегледа значително по-рано.

 

Защо препоръчвам ИмуноБуст за деца над 10 годин

 

4. Заведете детето си задължително на стоматолог. Независимо, че не се оплаква. Когато се оплаче ще бъде късно. Колкото по-рано, толкова по-добре.
Не чакайте здравната каса да ви покрие гореспоменатите профилактики. Направете ги като спестите от цигари и пици с бира.
Понякога това би спасило живот. Залагайте изпреварващо на профилактиката.

5. Задължителните ваксини са задължителни. Категорично не изпускайте нито една.

6. Между 9-12 г. децата започват да са застрашени от напълняване. Трябва да се научат как да си подбират храната и да намират време за спорт. Да не се застояват повече от 2ч. на ден пред екрани (компютър плюс тв).
Проверете фаталните заболявания на вашите родители и на вашите баби и дядовци. Прабаби и прадядовци и т.н. Направете една родова здравна книжка. От страна на таткото и от страна на майката. Колкото повече информация имате, толкова по ще сте наясно за техническите здравни паспорти – вашите и на децата си.
Както и в личният ни технически паспорт, прозират кои чаркове не ще ни работят в норми. Аз знам от кои болести ще умра, ако ще умирам от болести. 🙂

Уважавайте докторите! Защото най-честите ни проблеми с тях са всъщност проблеми с нашето късно мислене, подценяването на личната ни профилактика и тази на нашите деца. Светът в момента е с население над 7,3 млрд. благодарение на класическата медицина. Благодарение на инвазивната хирургия, ангиопластиката, стентирането, протезирането на клапите на сърцето, трансплантациите, лапароскопската хирургия, лазерната хирургия, миниинвазивните методи чрез робота “Да Винчи”, новите медикаменти, новите знания, мултидисциплинарните подходи на диагностицирне и лечение, образната диагностика, ЯМР.

Ще кажа нещо и за порасналите момчета и момичета.

За порасналите момичетата. Когато сте на 30 направете задължително. ПАП тест (цитонамазка). Този тест е измислен през 1928г. През 2016 да не знаете за него е повече от несериозно. Ако ме питате дали съм за ваксината Церварикс . Ще ви отговоря, категорично “За”. Тази ваксина е задължителна в Обединеното Кралство в САЩ и много други страни. Също на 40 е вече крайно време пораснали момичета да отидете на преглед при мамолог за бучки в гърдите. Ако имате в рода вече такива проблеми отивайте по-рано на преглед. Също е време да си изследвате хормона на щитовидната жлеза- TSH, както B12 дефицит. Изследвайте гликирания хемоглобин.

За порасналите момчета. Чукнете ли 50 правите теста PSA (Простатен специфичен антиген). Ако имате в рода рак на простата започвате теста на 40. Още на 40 задължително си правите преглед при кардиолог , ехокардиография, ПКК, липиден профил, гликиран хемоглобин и захарен профил. Не чакайте джи-пи-то да ви дава всяка година направления или да ви подсеща. Има държави в които се глобява, ако не отидете на годишните си профилактични прегледи. У нас човек води колата си на годишен преглед, но себе си не. За колата е готов да плаща скъпо и прескъпо , а от себе си пести. Това понякога е много скъпо . Не е нормално човек да си отиде на 50. Инвестирайте в профилактика, а не в късно лечение.

Защо препоръчвам ИмуноБуст за деца над 10 годин

 

Кръвното което е нормално е до 140/90. Ако имате обаче диабет и други заболявания, по-добре е да се поддържа по-ниско ниво – 120/80. Температурата над която трябва да се започне с медикаменти за смъкване е 38 градуса. Не бързайте да сваляте всяка температура малко над 37 градуса. Тялото ни има ресурси само да се бори, Понякога точно с температура 37-38. Избягвайте самолечението. Търсете лекарите при всеки здравословен проблем. Защото всеки от нас е уникална система. Лекарите са тези които могат да преценят съотношението полза/риск при всеки индивидуално, когато назначават терапия.

Накрая един девиз „Всеки ден – десет хиляди стъпки” . Не се мъчете с джогинг, фитнес и бягащи пътеки. Най-естественото е да ходите. Оставете автомобилите за далечните дестинации. Слушайте хубава музика, срещайте се с позитивни хора и поставяйте всеки ден нови задачки на мозъка. За да му е интересно и да ви помага. Ползвайте всеки ден думичките “Обичам те”, “Беше прав”, “Извинявай”, “Благодаря”.

Защо Д-р Марио ИмуноКидс  е най-ефективният препарат срещу трета сливица

Благодаря Ви, че ме прочетохте.

Ако не сте ме разбрали прочетете още веднъж!

Коментар на Zenon Sarkisian, Фейсбук (Без редакторска намеса)

И допълнението към коментара му:

Разбирам какви празноти има в нашето здравеопазване и най-вече в здравната информация и съм мъничко удовлетворен, че съм написал нещо със стойност за Вас.
Дано дирекциите: Дирекция „Връзки с обществеността“, Дирекция „Държавен здравен контрол“, Дирекция „Политика по промоция на здраве и профилактика на болестите”, Дирекция „Информационна и комуникационна политика в здравеопазването”, Дирекция „Здравна политика и анализи” към Министерството на здравеопазването разберат не от намека, а от натвърдянето.
Това което съм написал е не повече от една страничка. Страничката , която липсва в министерството и в петте дирекции!
Не искам да умират от внезапна смърт деца, както и известни спортисти и хора на 50!
Никога не съм се съмнявал, че не малко българи имат очи и ум отвъд хейта. Да лайкнат, ако си за лайкване. Да шернат, ако си за шерване.Бнюз

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up