Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Бронхит

Резюме___________________________________________

Бронхитите  са често  срещана  патология  в детската възраст  и  представляват  възпаление  на  лигавицата на  дихателните  бронхи  в  белите  дробове.

Това  възпаление  може  да бъде  придружено  с обилна  секреция и  спазъм  на  гладката  мускулатура  на  бронхите.

 

От  какво  се  причинява___________________________

Причините  за развитието  на  бронхитите в  детската възраст  могат  да бъдат :

 • Вируси,  като  най-честият  е  Респираторно-синцитиалния  вирус
 • Алергени – полени,  домашен  прах, животински  и  др.
 • Различни  битови  и  индустриални  химикали  и  замърсители
 • Излагане  на  студ и/  или  влага

Много  е  важно  да  се  търси  предразположението  на  организма  и  наследствеността

 

Какви  са  болестните  промени

Най-важните  промени  в  респираторните  бронхи  са  възпаление  и  оток  на  лигавицата  им,  обилна  секреция ,която  в зависимост  от  времето  на  болестта  може да бъде  от  серозна  до  гнойна  и  спазъм  на  гладката мускулатура.

В  повечето случаи  се наблюдават  и  трите  патологични  промени, които причиняват  намаление  на  лумена  на  бронха и  затруднено  дишане.

 

Какви  са  симптомите_____________________________

Най-честият  симптом  е  кашллицата.

Тя  е  честа ,  може  да е  суха  или  влажна.

Проявява  се  както  през деня,  така  и  през нощта.

Обилното количество  храчки ,  често  съпровождат  кашлицата.

Температурата  не е  задължителен  симптом  при  бронхитите.

Децата  се  оплакват  и  от  хрема.

 

Как  се поставя  диагнозата_________________________
Диагнозата  се  поставя  лесно.

Аускултацията /преслушване  със  слушалка/  е  колкото  обикновен,  толкова  и  точен  метод  за  доказване  на  бронхита. Чуват  се  сухи  свиркащи  хрипове,  пръснати  по  двата  бели  дроба,  придружени  с удължено  издишване.

Рентгенографията  също показва  наличието  на  бронхит,  но  тя има  диагностична  стойност  при  отдиференцирането  му  с пневмония.

Ако  бронхита е  причинен  от  бактерия,  то  тогава  ще  имаме промяна  в кръвната  картина – повишена  утайка,  увеличение  на  левкоцитите  и  С реактивния  протеин.

Ако  е  алергичен  бронхита  за диагнозата  допринасят както  кръвните изследвания  и  диференциалното  броене  на  левкоцитите,така и  кожните  тестови  и  други  имунологични  проби.

 

С  какво  може  да се  обърка

Бронхита е  лесна за  поставяне  диагноза,  но  трудна  за  лечение  и  предотвратяване.

Трябва  да го  разграничим  от :

 • Астматичен  пристъп
 • Бронхопневмония
 • Инфекция  на горните  дихателни пътища  с  честа  кашлица
 • Грип
 • Коклюш

 

Как  се  лекува____________________________________

Подходът  е  комплексен  и  труден.

За  преодоляване  на  бронхита /кашлицата/  понякога  се  изисква  доста  време.

Терапията  включва :

 • Отхрачващи  средства
 • Медикаменти против бронхиалния  спазъм
 • При  нужда  антибиотици
 • Хомеопатия – изключително  омекотява  протичането му – използваме  Бриония, Антимонум тартарикум,  Пуомон  хистамин  и  др.
 • Кортикостероиди  и  левкотриенови  антагатисти

 

Как  да  се  предпазим______________________________

Профилактиката на  бронхита  е  много  важна.

Тя  включва :

 • Навременно  започване  на  противоалергична  терапия
 • Оздравяване на  средата,  в  която  живее  детето
 • Намаляне  на  контактите  с  болни  деца
 • Повишаване на  имунитета  на  децата

 1. Avatar
  петрова

  Здравейте, д-р Янакие! Дъщеря ми е на 3г. и 10м. и вече от година боледува непрекъснато ( почти всеки месец) от бронхит. Посещава детска градина, но дори сега лятото, когато не е ходила, успя да направи два бронхита за месец.Лечението й винаги включва АБ и инхалации с вентолин и пулмикорт. Всичко започва с кихане( понякога и направо със сополи), преминава в хрема и на втория- третия ден вече е с диагноза бронхит. Миналото лято изкара варицела, а след нея бронхопневмония и от тогава се завъртяхме в кръга с непрекъснатите бронхити. Миналата зима детски пулмолог й изписа бронховаксом, но нямаше ефект, пила е три месеца лимфомиозот, заради леко уголемена трета сливица, като имаше ефект и сега сливицата е наред. Правила е й няколко спастични бронхита и поради това същият пулмолог ни изписа ефира. Пи я един месец, но според лекуващата ни лекарка няма нужда се дава и сега я спряхме. Давала съм различни имуностимуланти ( черен бъз, мед, пчелно млечице, почистваме нослето с морска вода и прополисови капки и какво ли още не, но ефект няма.) В момента й давам противогрипна комбинация от етерични масла, но след 3 дни на градина, пак е с бронхит, като отново пие антибиотик и правим инхалации с по горе посочените препарати. Лечението и се изписва само на база лекарски преглед( без да й се правят изследвания). Какво може и трябва да се направи в нашия случай? Някаква профилактика? Изследвания? Консултация с определен специалист?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Петрова,
   Добре е да направим индивидуална консултация за да определим точната схема на Вашето дет, която ще е съобразена с:
   –често боледуване и „слизане надолу“ на инфекцията
   –типа дете – характер и поведение
   –отношение към хранене
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. петрова

    Разбирам, д-р Янакиев, че така е най-правилно да направим лична консултация, но сме от Пловдив.

 2. Костова

  Здравейте, докторе!
  Синът ми на 3г и 3м, 12кг, много енергично и щуро дете, не обича да яде, но без вода не може, пие по 2-3 литра на ден. Направи бронхит, както миналата зима – без да се чува нищо на слушалка, с покашляне 3-4 пъти през нощта,без температура. Следиха го 6 дена и казваха само „грубо дишане“ (а го следяха, понеже така и така водих каката през ден, тя беше с бронхит), направи спазъми на другия ден направихме снимка – видя се възпаление в дясното дробче. Лекуван е 12 дена с Клацид, Вентолин и Пулмкорт по схема и Флудитек. Постепенно спирахме инхалациите и на 12-я ден от АБ той рязко се влоши с темп. 38,6 и отпадна. Пак на снимка се видя възпаление в лявото дробче. Вече пие 9 дена Панцеф и сумамед, Ердомед и Бронховаксом. От 3 дена го боли едното краче в участъка между коляното и глезена, видимо няма нищо. Днес го водих в Пирогов и казаха, че като усложнение на бронхита се е получил артрит на ставите. Честно да ви кажа съм доста притеснена и искам да ви питам има ли нещо хомеопатично, което да му давам, не иска изобщо да стъпва. Назначен ни е Нурофен само. А също и след спиране на АБ някаква схема за изчистване, ако може?
  Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Костова,
   Първо за крачето. Явно детето е направил реактивен миозит от многото антибиотици и от вируса. Разбира се трябва да се направят пълни кръвни изследвания , ц реактивен протеин, АСТ и диферинциално броене на левкоцитите.
   Много добър ефект ще има приема на прахчета с минерали Коксамин киндер и хомеопатичния препарат Калкарея фосфорика 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   За изготвяне на профилактична схема използвайте опцията за Видеоконсултации.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Татяна Тодорова

  Здравейте,
  Д-р Янакиев ,имам следния проблем -от 3 седмици пия антибиотици за бронхит вследствие вирусна инфекция. Първо Вивекс,после клацид и накрая клацид +аугментин. Снимката показва бронхитни промени, кк е нормална. Подържам субфебрилна температура -37,2 и сега ми изписват антибиотик от рода на флуорхинолоните…Има ли смисъл да го пия,възможно ли е хомеопатично лечение?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Татяна,
   Не мога да преценя какво Ви е състоянието.
   Добавете към терапията :
   –Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   –Бриония 15 сн – 2 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 4. Иваничка Цанева

  Здравейте!Имам запитване за моят съпруг,който от месец кашля-суха кашлица преидмно.Приема ЗИНАТ 10 дни,след това кортикостероидни препарати + антиалергични + сиропи за кашлица.След това САЛБУТАМОЛ .След това АЗАКС.И пак кашля.От вчера му изписаха само Ердомед.Ренгенова снимка показва „белези на бронхит,като в дясно са налици промени както при начеващо пневмотично инфилтриране“.
  Миналата година имаше пневмония,като малък е имал асма,като последните години няма никакви асматични прояви.Работи в строителството,едър мъж е.Стреса му е в повече последните месеци.
  Моля за съвет!Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Иваничка,
   Към тази терапия можем да прибавим :
   –Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   –Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 5. Жасмина

  Здравейте д-р Янакиев
  Детето ми е на 2г.10месеца посещава детска ясла и боледува много често.Декември месец беше с гнойна ангина с температура до 39.9 лечение с АБ аугментин С.1 месец след лечението не посещаваше ясла.Тръгна края на февруари и след 5 дни пак се разболя първо му поставиха диагноза бронхиолит със спазми изписаха му Вентолин,Лихенсед сироп и пак АБ Зефацет,но след 4-я ден на приема нямаше никаква промяна.Потърсихме второ мнение назначиха ни и рентгенова снимка и диагностицираха пневмония/вирусна/ смениха АБ с Аугментин С.След седмица всичко мина гърдите се изчистиха.Пак месец си беше вкъщи.Започна ясла Април и след 3 дни се появи сопол,започна кашлица вечерта и на другия ден отново хъркащи гърди,хрипове от всички страни и спазми.Биха му орбазон и отново лечение с Вентолин, Лихенсед Ериус и АБ Фромилид.Така и това отмина за няколко дни месец и половина не посещаваше ясла.Водихме го в Сандански въздуха му се отрази много добре.Миналата седмица започна ясла и сега от вторник започнаха прозрачен бистър секрет от нослето появи се и лека кашлица рядко.На прегледа ни казаха че гърдите са му чисти,гърлото е добре и че кашлицата се появява от секрета тъй като се стичал назад.изписаха му Виброцил и Хюмекскоф.Но снощи вдигна и температура 38.8°.Помогнете ми,дайте ми съвет неискам пак да му давам АБ а зная че като го заведа отново на преглед ще му изпишат задължително щом има Температура.Забравих да спомена че при бронхиолита и пневмонията не е вдигал никаква температура.
  Благодаря ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Жасмина,
   Много дълъг пост.
   Няма да бъда прецизен в съветите си.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 6. Атанасова

  Здравейте! Дъщеря ми е на 3г. и 4м. и откакто е тръгнала на ясла, се борим с кашлица от стичащи се секрети в гърлото, която след това преминава в бронхит. Вземали са гърлен и носен секрет и са били чисти. Давам и Шуслер соли №4 и №12 + Цинабсин. Правилна ли е комбинацията? И мога ли да и включа и №6 или нещо друго.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Атанасова,
   Добавете само Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 7. Виктория

  Здравейте, д-р Янакиев.От около 3 седмици имам кашлица, която се проявява най – вече сутрин. От Вчера имам болка в гърдите и гърба при вдишване и издишване. Поставиха ми диагноза бронхит и изписаха АБ “ Форцид“, ацц 1х1 и нурофен 2х1.Бих искала да ми предложите и някакъв хомеопатичен препарат.Благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Виктория,
   Към Вашата терапия добавете :
   – Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 8. Мариета Кирилова

  Здравейте, д-р Янакиев. детето ми от една седмица кашля на периоди, сутрин и вечер по половин час придружено с повръщане / храчки, като пяна, но са бистри. От три дни е на 5мл. еирос,
  5мл. амбрекс и правя инхалация
  – сутрин и вечер
  0,3мл. вентолин
  1,0мл. натриев хлорид
  1,0мл. пулмикор
  обяд 0,3мл. вентолин
  2,0мл. натриев хлорид
  кашлицата не спира,направих инхалация и с медрол и малко се облекчи.
  Лекарят я слуша и каза, че има хрипове, какво да правя?
  Благодаря ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Мариета,
   Добавете към вашата терапия и Ипека 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 9. Полина

  Здравейте, д-р Янакиев!Малкият ми син е на 6год. и от почти две години е седмица
  болен, седмица здрав….и така ги редуваме, като започва сополи,кашлица и на другия ден хрипове.Лятото задържахме два месеца и миналата седмица пак.Лечението ни е вентолин и пулмикорт.Какво може да му даваме за да предотвратим честото болесуване и количеството лекарства които приема?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте полина,
   Имайте малко търпение. В края на септември ще се появи мой мощен природен имуностимулатор.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 10. Д-р Янакиев, имаме вирус аз и децата…. на етап къртеща кашлица сме която е по скоро от гърлото защото гърдите са чисти, но сме свежи и пълни с енергия. Днес ни изписаха Ипека 200ch 4х2гр…след 2 приема, аз буквално се срутих. За детето не знам. И двамата спряхме да кашляме, но аз усещах гръдния си кош скован, обременен, но трудно и на сила успявах да изкашлям нещо. Нямах никаква енергия, чувствах че не ми достига въздух и вече не знаех какво да направя. На масата до мен видях, че съм оставила таблетки хомеовекс и в отчаянието си изсмуках 2. Слад по малко от 10 минутки…започнах да усещам свежия въздух и се почувствах много много по -добре. Въпроса ми е …възможно ли е Ипека в това разреждане да създаде този дискомфорт който усещах цял ден и дали ако на мен действа по този начин, то и при детето може да е така. То е още малко и не може да говори, за да ми каже какво усеща.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Илияна,
   Да, твърде е голямо разреждането и може да даде тези влошавания.
   За кашлицата използвайте Проспан и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 11. Zdraveite D.Mario imam zapitvane veche izkaraxme 1qt si bronxit na 8 meseca e malkata.. pixme siropi za kashlica sled tova edin antibiotik koito se dava za 24 ne pomogna sled tova zapo4naxme inxalacii po 4 puti na den dnes e 5qt den ve4e no mi se struva 4e 4uvam xrip4eta kashlicata sprq vazmojno li e da ne se e iz4istila pi6a vi ot kipar blagodarq.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Дани,
   Отговарям само на въпроси на кирилица.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 12. Аделина

  Здарвейте доктор Марио,майка съм на две деца,малкия е на 2 месеца а големия на 3 годинки,големия боледува често,послвдната година имахме поне 3 поредни бронхити,сега от 3 месеца е същото пак 3 поредни като втотия имаше лека пневмония която я излекувахме с инхалации,сега е с кашлица и свирене в гърдичките и пак на антибиотик предписан от педиатър…та въпроса ми е какво бихте ни препоръчали да му даваме като имуностимолиращи и може би някъдв където можем да го заведем,подходящо място за почивка..благодаря ви предварително

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Аделина,
   За имуностимулация – д-р МАРИО Имунокидс сироп. За почивка е най – добре велиград.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 13. Здравейте,Д-р Янакиев. Имам момченце на 5 месеца. От около две седмици има кашлица, която според лекарите които го прослушваха се дължи на храчка, която не може да изхвърли. И двама доктори казаха,че белите му дробове са чисти, но аз съм притесвена, защото като че ли се чуват хрипчета,най-вече като го държа на ръце осещам все едно гърдите му свирят. Мога ли да му давам нещо превантивно и какъв е вашият съмет като цяло – как да поцедирам. Благодаря Ви предварително.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ваня,
   Добре е да приема Проспан – 2 пъти по 2,5 мл. и Осцилококцинум – 2 пъти по 1 флакон.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 14. Незиха

  Здравейте,имам син на почти 5 години и вече месец се влачим по лекари поради кашлица. СУХА на моменти отхрачваща,тъкмо се оправя и след ден пак почва. Според двама лек няма хрипове макар,че аз чувам сухи при издишване. Имаше бактерия в носа и е на антибиотични.капки и по лек.предписание от петък първо спонгиа 15 ,сега дросера 15 … но според мен се влолава . Направо се чудя да почвам ли с Вентолина,но утре сме пск на преглед. И пкк ,суе и с протеина на 6 ти бяха в норма,но защо се усложнява тогава. Особено след хомеопатиите? Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Незиха,
   Не се усложнавя след хомеопатиите, а те не са изписани правилно.
   Не знам какво е състоянието на детето.
   По-прецизен ще бъда ако прегледам детето.
   Напр. Ако има хрипчета , кашлицата е влажна и хърченето изчезва при закашляне, то тогава добра работа ще свърши Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Ако има бронхит – Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   Ако има обилна секреция отзад по гърлото – Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   При всички случаи започнете природния имуностимулант д-р Марио Имунокидс .
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 15. Рени Калпачка

  Здравейте,Д-р Янакиев. Казвам се Рени Калпачка. Моето дете е на 3г. и 11 месеца. Вече изкарахме 2 пневмонии и 2-3 бронхита. Ходи на градина и боледува почти през седмица. Постоянно има заден секрет и почва да кашля. Суха и задушаваща кашлица. Изпихме всякакъв вид антибиотици. Всякакъв вид сиропи за кашлица и всякакъв вид капки за нос. Ефект 0. Педиатъра ни, даже често взе да ни предписва и Дехидрокортизон. Правя инхалации само със солен разтвор. Ще се радвам, ако получа съвет от Вас, как да се справя със ситуацията. Благодаря Ви. С уважение Рени

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Рени,
   вие сте влезнали в един омагьосан кръг, подобно на много деца Ваши връстници. Първо искам да прецизирате посещението в детската градина. То не трябва да бъде на всяка цена. След оздравяване е добре да си остане в къщи поне още една седмица. Добър вариант е детето да я посещава само до обяд. Оказа се, че най-рисков за заразяване е следобедния сън.
   Явно ,че развивате трета сливица, но това, че инфекцията „слиза“ надолу говори за слаба имунна система. добре е,че използвате инхалатор с физиологичен разтвор още при първите секрети.
   И така – препоръчвам Ви следната схема:
   – Бронховаксон – прахчета за деца – по едно прахче всеки ден – 10 дни от три поредни месеца.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл. – също три месеца, като през първия се пирема всеки ден, а през втория – всеки ден без събота и неделя.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 16. Карина

  Здравейте д-р Марио Янакиев
  Дъщеря ми е на 10г. и 7 мес. От три дни е с кашлица,без температура.С хрема е -бели ,гъсти секрети.Кашлицата започна със свиркане.Отначало беше отпаднала ,кашляше на всеки 10 -15 мин ,назначени инхалации с вентолин .След 6 инхалации много рядко кашля по-скоро е като закашляне ,в отлично общо състояние ,на слушалка – задръстена от секрети ,свиркане ,спазъм.Инхалациите с вентолин ги назначиха на 4 часа.През нощта не кашля.Моля за съдействие да се спасим от урбазона.Предварително благодаря.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Карина,
   Добавете към терапията и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 17. Вержиния

  Здравейте.Д-Р.Янакиев аз сам майка на близнаци на 3год.момиче и момче проблема е при момиченцето от 9месечна възраст е с бронхити 1път сме били в болница.Проблема е такъв че през тези 3год.тя няма 1месец като се започнат зимните сезони от ноември до март тя да не е била здрава винаги е на антибиотици.сироп и инхалации но след свършването им минава маи много 2седмици и пак се започва ….

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Вержиния,
   Добре е при първи прояви на кашлица да давате Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 18. Глория Илчева

  Здравейте, д-р Марио! Дъщеря ми е на 3 год. и от 19.01 вечерта започна да проявява симптоми на настинка- започна лекичко да накашля, както и бистри секрети от нослето. 3-4 часа след като си легна вдигна Т 39.4 и така на антипиретици до сутринта успяхме да задържим Т до 38.3. Лечението беше Тайлол кидс- 1/2 прахче, Нурофен/Панадол на смени, Мукоплант сироп, Ериус сироп,Калциев глюконат, инхалации Пулмикорт+ Nacl. Диагнозата беше ларингит. Кашлицата упорита и лаеща. Тотална липса на апетит, с голяма мъка успявах по няколко хапки на ден да дам краставица и маслина, вода в малки количества, Т почти постоянна- 39,1-39,6. Така изкарахме три дни, кашлицата се промени и стана отхрачваща, появи се разстройство, което не беше точно изхождане, а бистра течност, сложихме памперс за целия ден. На 4-ти ден от разболяването детето свали Т, почна да играе и говори, но кашлицата почна да става дълбока и вместо откъртваща- по-скоро пристъпна. Вечерта отново почна Т, но вече 38.5. Тази сутрин- 25.01 детето беше изтощено, обезводнено и отново с Т и дълбока кашлица до посиняване. Изписаха Клацид, както и ни уведомиха, че пристъпваме към хоспитализация, ако 24ч детето няма подобрение. Допълниха инхалациите с Вентолин, но детето отказва да яде и пие течности, съпротивлява се на всичко, което да приеме през устата, само антибиотика си пие и вода. По-късно прец деня я заведах на рентген- оказа се бронхит с периферни бронхитни промени,двустранно, като рентгенологът ми обясни, че детето е в начална фаза на бронхопневмония, която не се чува на слушалка. Искам да знам как мога да предотвратя влизането в болница и с какво да стимулирам апетита на детето, защото е почти невъзможно да хапне каквото и да е. Също искам да добавя, че за 3 години това е първият случай, в който детето ми пие антибиотик, както и за пръв път се разболява така сериозно. Досега е боледувала 4-5 пъти и под боледува имам впредвид хрема и гърло и лекувам с вит. С, Осцилококцинум, Инфлуцид и Ангин хийл. Не е пила никога такива сериозни препарати досега, както и се оправя буквално за 2-3 дни. За пръв път я чувам да кашля изобщо! Извинеге за дългото обяснение, но просто от трима лекари вече чувам препоръка за хоспитализация още утре сутрин, а никак не ми се ще с този паднал имунитет да е в такъв пряк контакт с всички болни в детското отделение, особено при обявената грипна епидемия в града! И понеже досега и имуностимуланти не съм давала, искам да знам дали е нужно и по колко от какво? Благодаря ви!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Глория,
   Твърде дълъг пост.
   Опитайте се кратко да формулирате въпроса си.


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 19. Боряна Михова

  Здравейте д-р Янакиев! В момента дъщеря ми /на 8год./ има лек бронхит /бактериален/ без температура и с лека кашлица. Пиемаме антибиотик, като лечението трябва да продължи до 31.01.2018вкл. За ваканцията от 03.02.2018г. сме планували почивка на Пампорово, но се замислям дали ще е подходящо за възстановяване след болестта. По принцип не е болнава, но тази зима пием вече трети антибиотик. Като цяло боледуванията ни не протичат тежко, но все пак са с прием на антибиотици. Ако може и съвет за някакви подходящи медикаменти за подсилване на имунитета.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Боряна,
   Смятам, че ще бъде удачно да отидете на почивка в Пампорово. Чистият въздух ще прочисти дихателните пътища.
   За бронхита препоръчвам Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Антимонум тартарикум 30 сн – 2 пъти по 5 гран. Добре ще се отрази и приема на сиропа д-р Марио Имунокидс, когато е наличен в сайта.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 20. Цонка

  Здравейте д-р Янакиев детето име на 5-годинки от два месеца кашли изпихме 3-антибиотика сега от време на време кашли но неможе да отхрани явно помага те предварително благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цонка,
   Започнете да давате тези лекарства за остатъчна кашлица. Първо ще искаме да я направим по-къртеща и след това ще изчезне.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – Сулфур йодатум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 21. Евгения

  Здравейте имам дъщеря на 2г.преди седмица педиатърката останови ларингит исписа ни аб Сумамед ,Ериус,Мукоплант минаха вече 8дни днес я заведох защото промяна няма а има много хрипове които се чуват доста добре и тя установи бронхит исписа аб.Панцеф ,инхалации с физ.р и ериус също и витамини та въпроса ми е ако е бронхит дали това лечение е правилно.Тя е с влажна кашлица ,хрема запушен нос,и хрипчетата няма Т не е отпаднала или уморена …Ще съм благодарна за Вашето мнение

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Евгения,
   Към Вашата терапия добавете Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и сиропа д-р МАРИО Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 22. Илиана Цветкова

  д-р Янакиев,

  Дъщеря ми е на 4 год. Преди 2 дни започна хрема с бистър секрет, не много обилна и кихане.Започвах алиум цепа 9ch.Секрет вече почти не е видим.При издухване е прозрачен, но се появи лека кашлица сутрин или след ставане от сън.Изглежда ми от натрупал се секрет , т.к. е кратка и влажна.Няма температура и други оплаквания.Моля ви за съвет, с какъв хомеопатичен препарат мога да и помогна?
  Искрено Ви благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Илиана,
   Детето ви е за Некс вомика 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   След една седмица продължете с Пулсатила 15 сн – 2 пъти по 5 гран. и сиропа д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 23. Здравейте,моят син който е на 11г в началото на месец февруари се разболя от пневмония бяхме и в болница и 10 дни след като се оправи пак се разболя и в момента приема уназин,изопринозин,капки ксизал и сироп бен тус.Искам да попитам какво да приема след това за имунитет

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Роси,
   Веднага след оздравяване нека да приема тази схема :
   –Бронховаксон – по 1 табл. – 10 поредни дни, 3 поредни месеца.
   сироп д-р МАРИО Имунокидс – 2 пъти по 7 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Благодаря ви Др Янакиев искам да попитам колко време да се приема сиропа Имунокидс и не е проблем да се приема когато се приема и Бронховаксон

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Роси,
     Сиропът д-р Марио Имунокидс се приема 3 месеца и е напълно съвместим с Бронховаксона.
     С уважение д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 24. Даниела Стефанова

  Здравейте. Бебе на почти 8 месеца до преди 4 дни пи Зинат заради Мораксела. В последните 2 дни от 7дневния прием бебето започна да киха, появи се секрет от носа, очите отекоха и започнаха да сълзят. През нощта вдигна температура до 38 градуса. Държах я с тази температура около 6 часа и накрая дадох антипиретик, за да поспи. На другия ден започна да кашля. Сега е с хрипове при издишване и кашля на пристъпи по време на сън. Храни се и е в отличен тонус. Правя инхалации с вентолин. Какво друго да я правя?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Даниела,
   В тази възраст и с тези оплаквания е задължително бебето да се следи от лекар ! Не мога да дам съвети без преглед.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 25. Даниела Стефанова

  Лекар я прегледа и сега чака изследванията, които ще са готови на 7 март. Не може да прецени дали е само за отхрачващи или трябва и антибиотик.

 26. Здравейте! Моето дете е на 2 години и 6 месеца. Преди 3 седмици беше с бронхит излекува се. Пуснахме я на детска и на 5 ден пак почна носа да тече лекарят каза че няма нищо и до вечерта почнаха гърдите да хъркат закарахме я пак и беше развила бронхит. Предният път също така. Сега е на антибиотик и вентолин. Въпроса ми е какво може да пие след като се излекува да не боледува толкова често?

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Гери,
   В момента към изписаната Ви терапия добавете Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   А като оздравее за 2 месеца давайте тази схема :
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   – Пулсатила 30 сн – по 5 гран. на ден.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 27. Виолета Атанасова

  Здравейте д-р Янакиев. Дъщеря ми е на 6г и е със суха,лаеща кашлица. Личната лекарка и изписа Bryonia 15CH и Apis 15CH -3 пъти по 5 гр. Очичките и са също леко зачервени и влажни. Днес ги Пи ,но сякаш кашлицата не овлажнява. Да добавя ли нещо? Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте виолета,
   Добавете и Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 28. Виолета Атанасова

  Здравейте,искам да Ви питам и за сина ми на 2г и 5м. Той от седмица кашля,правихме му снимка оказа се начална фаза на бронхит. Изписано ни е Drosera 15CH,Apis 15 CH,Belladona 9 CH,Ferrum Phosphoricum 9CH. Началото на февруари изкара варицела. Кашлицата е влажна,но сякаш не може хубаво да изкашля храчките. Нещо да променим ли? Благодаря!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте виолета,
   По-добре давайте Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. Състоянието трябва да се следи от лекар. Подсилете имунитета на детето със сиропа д-р Марио Имунокидс.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 29. Ценка

  Здравейте. Синът ми е на 3г.и 6м. Много мога да изпиша по темата, защото от 7 месеца, за 7 път сме с бронхит + една пневмония! Всеки месец АБ! противоалергични, сиропи, имумостимулатори, нищо не помага. В момента пак е с хрема от 3 дена, гъст секрет, без Т, но много силна, честа и дразнеща КАШЛИЦА! Всяко кихане и появяване на хрема е равна на бронхит! Какво бихте ми препоръчали, отчаяна съм

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ценка,
   Щом като при детето Ви всяка инфекция „слиза“ в белия дроб, то схемата ще е по-различна:
   сироп д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   – Поумон хистамин 15 сн – по 5 гран. сутрин.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – по 5 гран. вечер.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 30. Вержиния

  Здравейте от къде мога да закупя вашия сироп, има ли го в аптечната мрежа или трябва да го поръчам

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Вержиния,
   За сега най-сигурното е да се поръча онлайн -http://test.d-rmario.com/?product=%D0%B4-%D1%80-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D1%81″>
   Ако ви е по-удобно помолете вашата аптека, която посещавате да се свърже с мен и аз ще я заредя бързо.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Вержиния

   Благодаря поръчах си го от вашия сайт. Искам да ви попитам ,тъй като дъщерями прекара вирус с кашлица,температура и лека форма на бронхит…пи антибиотик , но все още има секрет и лека влажна кашлиц.Какво да добавя към вашето сиропче за да и засиля имунитета тя е 2г

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Вержиния,
    Добавете Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. докато продължава кашлицата.
    С уважение д-р МАРИО Янакиев


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 31. Ивайло

  Д-р Марио, здравейте!
  Дъщеря ми е на 2 г. и 3 м. След една седмица на градина се разболя като започна с висока темп., после сополи и кашлица – първо суха, после къртеща. Към момента даваме антибиотик Панцеф 5 мл. на 24 часа, Проспан 3 х 2,5 мл. и от вашия сироп, но все още има къртеща кашлица. Сиропа го давах дори месец преди да започне градината. Мога ли да допълня лечението с Антимониум Тартарикум 15 CH 3 х 5 гранули?
  Поздрави и благодаря предварително.

  1. Ивайло

   Пропуснах да кажа, че детето има и секрети в носа, от които трудно заспива.

   1. Mario Janakiev

    Здравейте Ивайло,
    За секретите – впръсквайте Силвер Скалер в носа.


    Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  2. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайло,
   Да, добавете Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 32. Анастасия

  Здравейте.Синът ми е на 2г и 3 месеца.Направих голямата грешка да го запиша на ясла декември,от тогава до сега изпи 5 антибиотика.В момента е отписан и пак лепна вирусен бронхит.Изписаха АМ и вентолин,и флудитек.Още не съм почнала Ам,какво бихте ми добавили за отхрачване и имунитета на детето.Да допълня ,че преди ясрата детето е боледувало само веднъж.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Анастасия,
   Добавете за отхрачване Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   За имунитета препоръчвам сиропа д-р Марио Шмунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 33. Цветенце

  Здравейте.Синът ми е на 3г. и 4м.При разболяване- резултатът е бронхит.Всеки път от първото изкашляне за 10-12 часа става на бронхит с много обилна секреция в носоглътката и бронхите.Понякога температура,а често стигаме и да спазъм.Винаги му помага комбинацията от kalium carbonicum 15ch- 2пъти и arsenicum album 9ch- така 2 до 3 дни.След това продължаваме с нещо за отхрачване и накрая за премахване на остатъчни секрети и кашлица-sulphur jodatum 9- 3дни.
  Искам да попитам вредно ли е до използваме всеки път тази хомеопатична комбинация и задълбочавам ли съсноянието на бронхите и дробовете по този начин. И още нещо- бих искала да ми предложите някаква комбинация за профилактика на тези чести бронхити,защото ни предстои посещаване на детска градина и излагането на вируси ще зачести.
  Благодаря предварително!
  С голямо уважение

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цветенце,
   вашата хомеопатична схема при болест е добре.
   Аз ще Ви предложа профилактична програма:
   – Сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 4 мл.
   – Антимонум тартарикум 30 сн – по 5 гран. на ден.
   – Поумон хистамин 15 сн – по 5 гран. на ден.
   Схемата е за 3 месеца.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Цветенце

    Здравейте.Благодаря сърдечно за бързия отговор.Бих искала да попитам още нещо.Всеки ден ли в продължение на 3 месеца трябва да ги приема и има ли значение кои гранули се приемат сутрин и кои вечер.Последният ми въпрос е ако по време на тази профилактика се разболее и трябва да приема други хомеопатични,нужно ли е да прекратя тази схема по време на лечението с други хомеопатични лекарства.
    Благодаря отново предварително.
    С огромно уважение към Вас

    1. Mario Janakiev

     Здравейте Цветенце,
     през първия месец се приемат всеки ден, а през втория – всеки ден, без събота и неделя.
     Първия хомеопатичен е сутрин, а втория вечер.
     По време на болест не се спират и са съвместими с двругите препарати.
     Повече информация може да прочетете в книгата ми „Кодът на детския имунитет“.
     С уважение Д-р МАРИО Янакиев


     Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 34. Ивайла

  Здравейте,д-р Марио!
  Синът ми е на 2г и 1м..
  От близо 3 месеца кашля и докторите не могат да поставят диагноза.Прегледан е от алерголог и пулмолог.Два пъти сме правили рентгенова снимка и казват че дробовете са чисти,изследвания всички в норма..включително и коклюш и паракоклюш ОТРИЦАТЕЛНИ.В момента пие трети АБ Ксимебак 40/5ml и сироп Флудитек.На последния преглед при пулмолог му изписа тезилекарства и постави диагноза бактерален бронхит заради продължителната кашлица,която се променя от суха към влажна..През тези три месеца е пил и капки Зиртек,какво бихте ме посъветвали..
  От сърця благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайла,
   Тази комбинация смятам ,че ще прекрати кашлицата :
   сироп Д-р МАРИО Имунокидс – 2 пъти по 3 мл.
   – Хепар сулфур 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   – Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ивайла,
   Нека да ги приема 2 седмици.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 35. Златомира

  Здравейте, Доктор Янакиев! Детето ми е на 2 години и 3 месеца и боледува често. Всеки път започва със запушен нос, секрети, които преминават във зелени и понякога се стига до ларингит! След антибиограмара се изолира St. Aureus. След назначено лечение пи 10 дни Панцеф,
  Но след два дни носа отново се запуши. Пием вече втори месец вашия сироп. Да добавим ли нещо друго? Благодаря

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Златомира,
   Добавете сутрин Аграфис 5 сн – по 5 гран. и вечер Калкарея фосфорика 30 сн – по 5 гран.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 36. Здравейте д-р Янакиев,
  дъщеричката ми е на 5г.и 8м.,често прави бронхити,предимно зимата,почти всяко разболяване започва със зачервено гърло,запушване на носа,след това секрети,които тръгват назад,кашлица,без температура и стига бързо до бронхит,съответно и АБ.Давала съм доста имуностимуланти и всяка сутрин сироп от домашен черен бъз и пак без ефект.Моля препоръчайте ми схема за профилактика на тези чести бронхити.Тя е живо,бързоразвиващо се енергично дете,много говори,често се оплаква от болки в корема.Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Цони,
   Когато детето започне да кашля и има риск за бронхит започнете да давате Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран. и Ипека 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   А за продължителна профилактика за месеци – Пулсатиллла 30 сн – по 5 гран. на ден и сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 37. Здравейте д-р Янакиев! За задна хрема какво препоръчвате за дете 4г5м! Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Нафизе,
   Препоръчвам капките през устата Назохил – 3 пъти по 5 капки в малко вода. се пият.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

  1. Mario Janakiev

   Здравйте Айше,
   препоръчвам Бриония 9 сн – 3 пъти по 5 гран. и сироп Д-р Марио Имунокидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 38. Антоанета Касабова

  Здравейте , др.Янакиев – поздравления за всеотдайността Ви да помагате.
  Пиша с въпрос за сина ми – на 12г. Въпреки изцяло лечение с хомеопатични медикаменти / от повече от 10години/-и теренно лекарство Аrs. Album от класически хомеопат – от септември до сега постоянно боледуваше ,през 2-3 седмици,като от ноември до януари гнойни ангини с високаТ ,втрисане и бели налепи предшествани от афти.
  Хубавото е че преминаваха в рамките на седмица само с хомеопат.лекарство и симптоматични средства , но имунната му система се натовари и последно направи преди /14.02/седмица остър ларингит – С треска ,трудно се повлия от hepar sulfuricum 30ch, лекаря ни смени с ars.album – но кашлицата и острото състояние продължи- изписа phos.30ch докато на 21.02 .вече имахме бронхоспазъм- хомеопата ме посъветва да се обърна към нормалната медицина и така сме на пулмикорт ,/за кратко и вентолин ,който днес 25.02.вече е спрян/за дълго време.
  Може ли хомеопатията да ни помага занапред и има ли нещо ,което пропускам или греша-
  Ще съм Ви благодарна за компетентното мнение и насоки.

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Антоанета,
   Ще трябва да направим профилактична схема с хомеопатия. Ако не са тежки и чести бронхиалните спазми, не смятам, че Пулмикорта е най-удачен.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 39. Здравейте,
  Моля за съвет какво да предприемем т.к. до сега изписаното лечение не дава ефект.
  Синът ми е на 7 г. От края на юли, началото на август, след прекарана вирусна пневмония не е спирал да кашля. На моменти отслабва и затихва (без да спира изцяло) и се обостря от нови вируси. Преди две седмици изкара остър спастичен бронхит, който лекувахме с вентолин, пулмикорт, антибиотик. В момента продължаваме с пулмикорта вече 3та седмица. Излекуван е от бронхита, но пак си покашля. Не е постоянно и има и дни когато не кашля изобщо. Когато е на училище, на поход или се занимава с нещо не кашля. Кашлянето започва от нищото, с покашляне, което обаче става по-често и може да продължи 2-3 часа. Характерно е че на моменти се чува слабо свистене при вдишването. Като заспи се оправя. Пулмолог казва да увеличим пулмикорта, УНГ лекар го преглежда и му изписа успокоително Атаракс, но не знам дали да го давам. Иначе той се чувства добре. Моля за мнение как да процедирам вече. Благодаря предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Ива,
   Сама разбирате, че за да съм прецизен ще е добре да се прегледа детето.
   Явно детето прави бронхиални спазми при провокация от вирусни инфекции.
   Не знам в момента дали има бронхитна находка или пък има секрети от гърлото.
   Ето една схема за изчистване на остатъчна кашлица:
   –Сулфур йодатум 9 сн – 3 пъти по 5 гран.
   –Антимонум тартарикум 15 сн – 3 пъти по 5 гран.
   сироп Им,ноКидс – 2 пъти по 5 мл.
   С уважение Д-р Марио Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

   1. Благодаря д-р Янакиев. Каква е цената на сиропа и как мога да го поръчам?

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up