Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Бежанците заразиха Европа с отдавна забравени болести

юююююю

 

 

Бежанците от Либия донесоха със себе си болести, които не са срещани в Дания от десетилетия, а самите мигранти рискуват да станат жертви на непривични за организма им северноевропейски вируси.Двама бежанци от Либия пренесоха в Дания дифтерит – инфекциозно заболяване, предаващо се по респираторен път. Последният случай на болестта в страната е бил преди 18 години – през 1998 година.

Дифтеритът е бактериално заболяване, което се счита за особено заразно и смъртоносно, като се разпространява при кашлица и кихане и чрез контакт с личните вещи на болния.

Metroexpress отбелязва, че след „нашествието на мигрантите“, лекарите в Дания все по-често поставят такива диагнози като малария и туберколоза, за които в кралството бяха забравили отдавна.

За това положение отчасти са виновни и властите в страната, понеже макар обичайна международна практика да е да се проверява здравето на желаещите убежище, датчаните пренебрегват тази мярка.

Изданието отбелязва, че и самите бежанци могат да станат жертви на местните инфекции, срещу които те нямат никакъв имунитет за разлика от ваксинираното коренно население. На почти 20 000 бежанци в Дания не са извършвани ваксинации през 2015 година.

От страните в ЕС – Норвегия, Германия и Холандия също започнаха да проверяват здравето на мигрантите. Прегледите на мигрантите показаха, че те пренасят със себе си голям брой екзотични болести, пише Metroexpress.

Междувременно, в Италия 27 бежанци бяха диагностицирани с Лаймска болест, амедиците се опасяват, че свинският грип, жертва на който станаха 117 души в Иран и Турция, може да проникне в Европа чрез мигрантите.

Ръководителят на програмата за ваксинация Роб Батлър предупреди, че в Европа отново се връщат болести като морбили, която е причина за смъртта на 150 000 души по целия свят./Блиц

1 хиляди за “Бежанците заразиха Европа с отдавна забравени болести”

  1. Avatar
    Десислава

    Тези като плъхове от каналите и хлебарки разнасят де какво намерят

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up