Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Бебе се бори за живот, майка му го осолявала

Лекарите в Стара Загора се борят за живота на 3-месечно момиченце, чиято майка го „осолявала“ два месеца след раждането по съвет на по-възрастна жена. Бебето било донесено днес в Детската клиника на болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ от 31-годишната майка в изключително тежко състояние, съобщи БГНЕС. 

Преди 10 дни то било прието в лечебното заведение, но след еднодневен престой майката си тръгнала с бебето самоволно от стационара.

Семейството живее в изключително лоши социално битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена (осоляването е стара практика, която все още се прилага от майки на новородени, които смятат, че така потта на детето няма да мирише – бел. ред).

Заради третирането със солта, кожата на детето силно се зачервява и се напуква. Днес бебето е прието в крайно тежко общо състояние, с висока температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в Интензивния сектор на Детската клиника.

 

Момиченцето е с тежка десквамативна еритродермия с усложнение – септично състояние (силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис). За лечението са потърсени незабавно осем специалисти по детски и инфекциозни болести, както и реаниматор и детски хирург,които се борят за живота му. 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up