Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Бащата на убития Никита е главен лекар на онкодиспансера в Перм

Не състоятелен бизнесмен, както първоначално бе съобщено, а уважаван лекар и доказан медик е бащата на убитото момченце – 5-годишния Никита. Телцето на детето бе намерено на 20 март в езерото край Пасарел. На 2 март край Приморско бяха намерени останки от тялото на майката на детето – 35-годишната Анна Леонтиева.Вадим Павлович Плотников е роден на 23 април 1958 година. През 1981 г. завършва Пермския държавен медицински институт. През 1981-1982 г. специализира „Детска хирургия“. През 1981-1999 г. работи като лекар-анестезиолог в Градската детска клинична болница №5. През 2005-2006 г. е началник отдел в Центъра по хигиена и епидемиология в Пермска област. През 2006 г. застава начело на Отдела по управление на бюджетните учреждения към Департамента по здравеопазване в Пермска област. През октомври 2006 г. оглавява Агенцията по управление на здравеопазването на Перм.

От септември 2011 г. е назначен за главен лекар на Пермския онкологичен диспансер, се посочва на сайта на медицинското заведение.

Вадим Плотников е заявил, че ще окаже пълно съдействие на разследването за двете жестоки убийства. Той вече дал показания, че не живее с Анна, тъй като още през лятото на 2013 г. тя заминала с детето за Кипър.

Лекарят и бабата на Никита и майка на Анна са готови да излетят за България, за да разпознаят телата и да помогнат на криминалистите за разплитането на хладнокръвните престъпления. /БЛИЦ


Онкодиспансерът в Перм 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up