Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Афти и хомеопатия

Нови вируси ще се появяват непрекъснато. Създаването на ваксини и лечение за  тях  винаги ще изостава. Най-важното  е  да  поддържаме  имунната  система  в  добра  кондиция.

Защо ИмуноКидс и ИмуноБуст на д-р Марио са Вашите сиропи за имунитета Ви ?
✔️Защото са Природни продукти и не са токсични за организма.
✔️Защото са създадени по рецепта на лекар с 30 годишен стаж
✔️Защото съдържат български билки.
3 от тях са в класацията на най-силните имуностимулатори – черен бъз, ехинацея, кръвен здравец ….

И  разбира  се : Пробиотик  на  Д-р Марио

homeopathy-kid

Афтите  са  едни  от  най-неприятните  оплаквания  в  областта  на  устната  лигавица.

Те  се  появяват  в  следствие  на  вируси,  хиповитаминоза,  травми  и  за  съжаление  при  някои  злокачествени  заболявания.

Изследванията ,които  трябва  да  назначи  Вашият  лекар  при  упорити  и  повтарящи  се  афти  са :

–пълна кръвна  картина

–ц – реактивен протеин

–диферинциално броене  на  левкоцити.

Калиум бихромикум :

Афтата, която аргументира прескрипцията на Kalium bichromicum, представлява дълбока, кръгла язва с ясно очертани краища, покрита с типичния за този медикамент ексудат, на ниво сливици и мъжец. Слюнката е вискозна, жилава и зловонна.

 

Меркуриус солубилис :

– обложен  е езикът , който носи отпечатъка на зъбите , възпалени, подути и чувствителни венци, хиперсиалорея /слюноотделяне/, ерозирани язви, които затрудняват преглъщането.

 

Меркуриус корозивус – същите афти , но кървящи.

 

Важно е да се отбележи, че в контекста на палиативните грижи в онкологията, прескрипцията на Kalium bichromicum 9 CH и на Mercurius corrosivus 9 CH, при осъществяването на началния протокол, придружаващ първия сеанс по химиотерапия, често позволява да се регулира проблема с мукозита /неприятно  възпаление  на  устната  кухина/.

 

НИТРИКУМ АЦИДУМ

–разязвени афти с неправилни краища, кървящо дъно при най-незначителен кон- такт, боцкащи болки, сякаш в лигавицата има забит трън;

 

СУЛФУРИКУМ АЦИДУМ

–афти с белезникави или жълтеникави разязвявания, лесно кървящи венци, неприятен дъх със значително отделяне на слюнка при изтощени болни, които страдат от парене в хранопровода и стомаха (кисел гастро-езофагеален рефлукс) и диарии.

 

АРСЕНИКУМ АЛБУМ

–афти, които бързо се разязвяват, ИМА сухота на езика и лигавицата на устата, зловонен дъх, нарушение на общото състояние, придружено от отслабване, интензивна астения и тревожност.

 

БОРАКС

–е препоръчителен в случаите, когато лигавицата на устната кухина е покрита с болезнени афти, кървящи при хранене и особено болезнени при контакт с кисели или солени храни. При кърмачета силната болка пречи на сукането. В тези случаи е препоръчително 3-4 пъти дневно да се приемат по 5 гранули от медикамента.

Изключително  ефективен  е  гелът  Гингивал Про, който  е  с  природен произход…

 1. Avatar
  Лиляна Йовкова

  Здравейте отново д- р Янакиев, отново съм с дилема и мно0го държа на Вашето професионално мнение. Сина ми е на 13 г., той винаги е с някоя афта в устата, а понякога и по няколко, сега обаче е с множество бели петна по устата и гърлото дори, от болка устната му е подута дори. Прочетох Вашата публикация по темата и направих изследванията, които препоръчвате, бих била безкрайно благодарна за съвет на фона на всичко което Ви представих !!!

  Диференцирано броене на левкоцитите- микроскопски:

  Пръчкоядрени гранулоцоти – 0,02
  Сегментоядрени гранулоцити – 0,49
  Еозинофили – 0,01
  Моноцити – 0,08
  Лимфоцити – 0,40

  Кръвна картина

  Левкоцити – 6,6
  Еритроцити – 4,82
  Хемоглобин – 127
  Хематокрит – 0,40
  Тромбоцити – 371
  MCV – 82,2
  MCH – 26,3
  MCHC – 321

  СУБСТРАТИ, МЕТАБОЛИТИ, ЕНЗИМИ- ОБЩИ

  CRP – количествен -0,35

  Предварително се извинявам за притеснението и благодаря !!!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Лиляна,
   Изследванията са добри.
   Изчакайте малко и ще се появи природен имуностимулатор, който е подходящ за Вашето дете.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 2. Кристина

  Здравейте отново, д-р Янакиев,

  Преди ви писах за колики, но от няколко дни синът ми, който на 03.09 направи два месецА, видяхме че на гърлото от двете страни има две големи африти( определям, че са афти заради бялото кръгче в средата и червено кръгче около него). ПедиатъркАта ни каза да обработваме афтите с мед и сода, като разбъркаме поравно количество от тях. Претисняваме, че е още малък за мед. Стерилизираме всичко, както трябва. Дали не са показател за друго? Биберона-залъгалката пречи ли при афти?

  Много благодаря предварително за отделеното внимание!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Кристина,
   Да, това са афти. Ако може намалете употребата на биберони и ги стерилизирайте усърдно.
   Мажете ги с Дентокинд гел.
   добър ефект ще се получи от даването на Боракс 9 сн – 2 пъти по 5 гран., разтворени в малко вода.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

 3. Елена

  Здравейте, Д-р Янакиев
  Синът ми на 2г и 7 месеца от 3 дни има афти под езика
  Голямо като плик,отстрани на блузите и горно небце малки бяли ,езика е много обложен има дъх на ацетон ,и температура до 38,5 педиатъра каза че е обезводнен изписа прахчета за обезводняването и може би болница ако не се възстанови, зареди болката от датите отказва прием на течности и храна ,за Датите изписа спрей Анафтин и сироп иопринозин .Днес на сила и спи доста течности вече го няма мириса на ацетон и езика не е така обложен въпреки че урината е доста оскъдна.Водих го ма УНГ наказа датите с някакъв разтвор който каза че ще ги изгори но няма ефект много ми е притеснено много е отпуснат от това че не се храни от болка ,какво хомеопатично бихте ми предложил.Той е много спокойно дете обича да играе с деца но повечето случай сам измисля си игри или с по голямо деца му е по интересно да контактува,с тъмни очи и Светла кожа е,късно му пробиха зъбите след годинка последните кътници преди един месец,разбира всичко и изпълнява всичко.Благодатия ви предварително извинявам се за дългия пост.

 4. Хриси

  Здравейте! Имам няколко афти на езика вече почти месец.На 36 г съм. Пих антибиотик, но не ми помогна. В афтата ми откриха чрез натривка Мораксела. Изглеждат като червени петна, болезнени.Какво бихте ми препоръчали? Много благодаря предварително.

 5. Силвия

  Здравейте д-р Янакиев!
  Днес синът ми (4 год.) отказа да яде храна, само кремчета, защото каза, че го боляло гърлото! Накарах го да си отвори устата и да погледна и забелязах около 7 афти в задната част на небцето и близо до сливиците. Няма температура за сега. Днес купих и му давам Borax.
  Какво бихте ми препоръчали?
  Благодаря Ви предварително!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте Силвия, Добавете Меркуриус солубилис 15 сн – 2 пъти по 5 гран. и по едно прахче Флавия на ден.
   С уважение Д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up