Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

АФЕКТНО – РЕСПИРАТОРЕН ГЪРЧ

Нашите деца все повече и повече са подлагани на агресивните фактори на околната среда.

„Новите деца” за разлика от тези преди 20 години непрекъснато се борят срещу множество външни въздействия.

Помислете трезво – кое е подредено и нормално във вашето ежедневие?

Като се започне от задоволяването на минималните битови потребности, като се премине през взаимоотношенията в службата ви /ако професията , която вие упражнявате е по ваше желание/, отвратителното обслужване на всяко ниво и др. За да преодолеете всички тези препятствия вие изразходвате огромни усилия, да не говорим за НЕРВИ.

Всичко това се отразява на вашето отношение и възпитание с децата.

Те /децата/ дори и да преодолеят вашето напрежение и раздразненост се изправят пред друга стена – взаимоотношенията в детските колективи / градини или училища/ както помежду си, така и с учителите. При учителите положението е ясно – както и при вас – изнервени, изхабени и гледат да си претупат работата и задълженията. Това , че се оправдават с лошите условия на работа и ниското заплащане вас не ви топли. При взаимоотношенията вътре в детския колектив – нещата са още по – лоши. Всяко дете е отражение на своето семейство. Дори вашето да е възпитано и умно, то бързо попива и прави фаворити дeцата, които са арогантни и агресивни. За да се адаптира към околната среда, детето прави неистови усилия.

Израз на това поведение са различните поведенчески прояви. Интересното е , че те са много разнообразни и все повече подмладяват – срещат се в кърмаческа и ранна детска възраст.

Една от първите поведенчески прояви е афектно – респираторния гърч. Той се проявява още в кърмаческа възраст – след 6 ия месец, продължава да се проявява в ранна детска възраст и ако не се лекува или имаме неправилно поведение – прераства в други видове поведенчески и нервни прояви.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА? – При плач, при силна възбуда или неудовлетворяване на желание, при скарване и др., детето :

–започва неистово да плаче

–спира видимо да диша

–посинява

–може да се стигне до припадък

Обикновено родителите се притесняват, започват да духат в личицето му, призовават го да диша, поливат го със студена вода. След интервал от няколко секунди до минута то вдишва дълбоко.

То е постигнало целта си – привлекло е вниманието на околните.

Така ще бъде винаги, когато не се изпълнява желанието му или някой му противоречи.

Много е важно да разграничим това състояние от истинския гърч. При него може да има подобни прояви, но най- важното отличие е, че няма повод за начало и почти винаги имаме загуба на съзнание. Тогава сме длъжни да направим изследвания и консултация с детски невролог.

Какво трябва да бъде поведението ни при афектно – респираторен гърч?

Най – важното е да не даваме вид, че му обръщаме внимание.

Колкото ни е трудно да оставим детето, само да си излезе от това състояние.

Има удачни хомеопатични препарати, които могат да намалят склонността на детето за тези прояви.

Защо хомеопатични?

Защото традиционната медицина няма безопасни и ефективни аналози. Хомеопатичните медикаменти са безвредни и действат на целия организъм. Естествено какъв да бъде препарата, ще определи лекар – специалист, който ще се съобрази с индивидуалните особености на детето.

 1. Avatar
  И. Григорова

  Здравейте! Такива гърчове прави и моето бебе, което е едва на месец. След консултации с различни педиатри се установява, че детето е здраво. Никой обаче не ми казва каква е причината за тях, кога биха отминали и имали начин да се намалят. Моля за Вашето мнение!

  1. Mario Janakiev

   Здравейте г-жа Григорова,
   Никой и не може да Ви каже точната причина.
   Смята се,че една от тях е незрелостта на нервната система.
   Да, може да се повлияе с хомеопатия, но е нужна индивидуална консултация.
   С уважение д-р МАРИО Янакиев


   Интернет консултациите са само насочващи и не могат да заменят прегледа при лекар. Всичко за здравето на детето прочете в книгата "ОТ НУЛА"

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up