Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Антибиотиците спират да действат. Кой ще ги замести….

188896_600__4x3

 

Изглежда, че изследователи от новата ера на медицината вече не поставят под въпрос пророческия цитат на Александър Флеминг, открил пеницилина, че приемането на антибиотици причинява много повече вреди на човешкото тяло, отколкото носи ползи.

Защо е толкова важно да се намерят алтернативни лекарства като заместител на антибиотиците и защо големите умове на медицината са разтревожени от този проблем? Нека да разберем!

Реакциите както на децата, така и на възрастните към въздействието на химията и синтетиката отдавна е известна. Досега учените не са успели да проследят всички възможни (включително смъртоносни) реакции на човешкото тяло вследствие на действието на антибиотиците. Ето защо тази некомпетентност засяга нас, обикновените потребители на фармацевтични продукти.

Антибиотично лечение и увреждане на децата от антибиотици

Една истинска разрушителна последица от приемането на антибиотици, която учените наричат  „цунами със забавено действие“, е намаляването на съпротивлението на тялото ни в борбата срещу устойчивите и мутиращи бактерии и вируси. Човешкото тяло бързо свиква с бездействие и външна помощ и имунитетът се изключва.

Е, има заместител на антибиотиците, може би. 25-годишният Шу Лам, жител на Малайзия, съгласявайки се с мнението на Флеминг разработи собствен метод за справяне с опасни бактерии, без да използва антибиотици. Малайзийският метод се основава на действието на полимеризиран пептид под формата на повтарящи се звездовидни протеинови вериги и способни напълно да разрушат мембраната на вредни бактерии, след което умират. Наистина, използването на тази „магическа звезда“ срещу бактерии от всички видове по време на експерименти върху мишки даде отличен резултат. И това означава, че може би в близко бъдеще ще бъде възможно да се откажем от антибиотиците!

Какво ще кажете за чудотворната сила на билките? Етноботаничните учени отново показаха: забравеното старо лечение води до ефективни решения за бъдещето. Те също така представиха на научната общност своята алтернатива на антибиотиците. Етноботания – нова дума в медицината. С помощта на лабораторни тестове, растителните компоненти, които могат да унищожат дори най-сложните бактерии, без да навредят на хората, бяха изследвани и тествани в действие.

Биолозите изкуствено са създали специални бактериофаги – полезни вируси, които са в състояние целенасочено да унищожат определени бактерии. Лечението с бактериофаги е изключително обещаващо! В лаборатория създаването на нов бактериофаг за унищожаване на патогена, който развива резистентността, отнема няколко седмици, а фармацевтичната компания ще прекара от 7 до 12 години, за да търси и развие нов антибиотик! Разбира се, това е голямо предимство на бактериофагите спрямо антибиотиците.

В тези три основни области учените работя по създаването на алтернативни лекарства, които да заменят антибиотиците.

И вие сте единствената отговорност за вашето здраве. Не забравяйте: превантивни мерки, здравословен начин на живот и смислен подход към избора на лекарства – вашият личен принос за укрепване на имунната система и поддържане на здравето./http://e-zdravey.com/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up