Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Акушерката, била бебе, е удряла и други деца


Акушерката, обвинена за побоя на бебе в столичната болница „Софиямед“, е удряла и други новородени.

Това стана ясно днес на заседание на Софийски градски съд, на което Емилия Ковачева поиска да бъде освободена от ареста.

На записи от охранителни камери, иззети от разследващите и прегледани през последните месеци, се вижда, че тя е удряла и други новородени, съобщи Нова ТВ.

Магистратите приеха, че в момента няма нови обстоятелства, които да са причина за изменение на мярката за неотклонение. Заради това, че представлява обществена опасност, Ковачева остава в ареста, мотивира се още съдът.

Прокуратурата определи акушерката като изключително агресивна личност и отбеляза, че преди инцидента няколко пъти е нанесла побой и на други деца. Според експертизата по делото тя е в добро психическо състояние и е осъзнавала постъпките си.

Същевременно адвокатът на Ковачева посочи, че записите са мъгляви и неясни и вещите лица не могат да заключат, че на тях е именно обвиняемата.

Той посочи още, че клиентката му е в тежко психическо състояние, а в ареста е подложена на тормоз и изключителен стрес.

Акушерката Емилия Ковачева бе задържана в края на април, след като новородено момиченце бе прието с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в болница „Токуда“.

Бебето беше докарано от „Софиямед“, откъдето, след дежурството на Ковачева, дежурния лекар установил, че бебето е в много тежко състояние.

Резултати от извършената от Главната инспекция по труда проверка пък показаха, че за 3 месеца Емилия Ковачева е работила 20 пъти по две последователни смени без да ѝ е осигурена задължителната по закон почивка от 12 часа между тях

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up