Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Ако този лекар беше диагностициран с рак, той щеше незабавно да направи тези 6 неща

1480529549-dggg

 

Ако една диета е лоша, пълна с захар, има липса на физически упражнения, хроничен стрес, досег до устойчиви замърсители и тежки метали, това  може да предизвика рак, но би могло да се промени с диета на растителна основа, физическа активност, смяна на мисли и реакции към стреса, и детоксикация могат да излекуват „градината, в която ракът расте“?

С други думи, лечение на „почвата“, а не на растението. Това е фундаментален принцип на устойчивото селско стопанство, и на устойчиво здраве, пише zajenata.bg.

Ние можем да подобрим имунната функция чрез диетични и промени в начина на живот, както и с хранителни вещества и фитонутриенти. Ние можем да улесним собственото си тяло с детоксикация на системата за насърчаване на премахването на канцерогенни съединения. Можем да подобрим хормоналния метаболизъм и да намалим канцерогенните ефекти на твърде много инсулин като намалим високота съдържание на захар и рафинирани въглехидрати в диетата.

И можем да се съсредоточим върху по-малко разногласия и повече градивни мисли от своя страна, за създаване на по-възвишени емоции – всички от които са „добър тор“ за „почвата“ в „градината“ на нашето тяло.

5 стратегии за намаляване на възможността от поява и развитие на рак

Резултати от дисбаланс в нашата система, при които имунната система не може да се пребори с тумори. Ние можем да направим много неща, за да се предотврати, че ракът да стигне до пълния си етап, и ако имате рак, можете да направите тялото си негостоприемен за лечение на рак.

Отървете се от захарта

Захарта се храни рак и създава почва за развитието му.
Чове консумира средно около 68кг. захар годишно и около 67 кг. брашно в годината. Диабетните симптоми засяга над 1,7 милиарда души по целия свят. Учените оценяват, че това ще се отрази на един от всеки двама души  до 2020; 90% от които няма да бъдат диагностицирани.

Номер едно, нещо, което можете да направите, за да се предотврати или контрола на рака, е да се контролират нивата на инсулин с диета с високо съдържание на фибри, богата на истински, свежи храни и минимизиране, или елиминиране на захар, преработени и повишаващи инсулина храни.

И това е интересно: Уникално лекарство срещу рак от семена на копър и магданоз – четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Д-р Дийн Орниш показа, че след само три месеца на интензивна програма за нов начин на живот, включително пълноценни храни и диета на растителна основа, над 500 гени, които регулират рак, бяха благоприятно повлияни, или изключени причиняващите рак гени, или включване на раково-защитните гени. Може и без лекарства да направим това.

Премахване на чувствителност към храната

В едно голямо проучване във вестник на Американската медицинска асоциация, скритата  чувствителност към глутен показва повишаване на риска от смърт с 35 до 75 процента, най-вече чрез предизвикване на сърдечно-съдови заболявания и рак . Млечните продукти и глутенът са най-честите причинители на хранителни алергии, които са свързани с инсулиновата резистентност. Изчиствате на диетата позволява възпаленията на червата и тялото да се лекуват.

Намаляване на възпалението

Възпалението е общата нишка, свързваща повечето хронични заболявания, включително рак. В действителност, извън контрол, възпалението причинява инсулинова резистентност, която, както вече знаем, е основният фактор при всички тези заболявания, отделно от автоимунно заболяване и алергия. Устойчивостта на инсулин след това създава още по-голямо възпаление, и цялата биологична къщата изгаря. Освен премахването на захар и чувствителност към храната като глутен и млечни продукти, трябва да ядем много противовъзпалителни храни, включително омега-3 храни, съдържащи се в дива риба и лененото семе.

Подобряване на  здравето на червата

Ракът често произхожда от червата . Не само рак на дебелото черво, но много видове рак. Ние в момента учим за рак на червата и на гърдата и рак на простатата. Отвъд избягване на възпалителни храни, добавяйки пробиотици, пребиотици, както и много фитонутриенти, като куркумин (намира се в куркумата) и  ресвератрол (намира се в гроздето), може да намали чревно базирани възпаления.

Намаляване на токсичността

Средното новороденото има 287 химикали в кръвта от пъпната връв, 217 от които са невротоксични (отровни за нерви или нервни клетки). Химикалите у бебетата са включват пестициди, фталати, бисфенол А, забавители на горенето, тежки метали като живак, олово и арсен. Тези химикали са с широк спектър от негативни ефекти върху човешката биология, те повреждат нервна система и да увеличи риска от рак , и сега те са показали, че допринасят за затлъстяването.

Променете мислите си, за да промените вашата имунна система

Тази бонус стратегия често се пренебрегва, но това е също толкова важно, колкото другите стратегии по-горе. Науката сега се оказва това, което всички ние знаехме, интуитивно – че както живеем, качеството на нашите взаимоотношения, храната, която ядем, и както използваме телата ни, определя много повече от нашите гени. Има множество стратегии за борба или предотвратяване на рак , включително  получаване на достатъчно сън, контролиране на нивата на стрес и редовни упражнения.

Важното е да разберем, какво действа за нас и да разработим план, за да се придържаме към него. Това може да включва работа с лекар по функционална медицина, или специалист по хронични заболявания.

Заключение

Независимо дали сте били диагностицирани с рак или сте загрижени за семейството и приятелите си, най-важното нещо е начина на мислене и живот без страх.

Докато всички ние се надяваме, че един ден ще бъде създадено чудото-лек за рака, има неща, които знаем, че още сега ще се борят с рака или ще водят нашето качество на живот, докато тялото ни се бори с рака.

Науката за рака на генетиката се променя. Двама души, които имат един и същ вид рак, той може да е съвсем различен от гледна точка на това, как се развива. Ето защо аз съм много развълнуван за работата, която  д-р Патрик Сун Шионг прави в Калифорния с генома на рака и създаването на целеви терапии за лечение на рак на всеки пациент индивидуално. Това, както и други нови технологии, съчетани с функционален подход,  ми дават голяма надежда за нашата способност за по-нататъшно предотвратяване и лечение на това заболяване вбъдеще.

Ракът е страшен, но почти винаги съществува нещо, което можете да направите, за да се подобри състоянието ви. Препоръчвам ви да мислите за рака по различен начин и по-важното е, че не губите надежда.

Повечето хора четат това ще имат опитен рак, лично или със семейството и приятелите.Намерихте ли конкретен начин на мислене ти помогна да се справи с новината? Знаете ли конкретен хранителен режим, или стратегия за начин на живот, за да ви помогнат в тази ситуация? Споделете историята си по-долу или във Фейсбук страницата.

Желая ви здраве и щастие,
Д-р Марк Хаймън

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up