Е-МАГАЗИН

100% Гаранция

ВИП ЗОНА

Само за ценители

Адът слезе вече в Гърция и Македония, медиите с извънредни емисии

20121031.lfjgelqmlo

 

Големи горещини обхванаха Македония и Гърция. Там очакват поне три дни с температури над 40 градуса. Властите разпоредиха в общините и кметствата да работят през цялия ден климатизирани зали, информира БНР.Достъп до тях имат всички,които нямат средства и възможност за климатици вкъщи. В тези места се осигурява храна и лекари за хората със здравословни проблеми, като те могат да се ползват и от чужденците. В бежанските лагери,където все още няма условия за предпазване от жегите,  също прехвърлиха хората в такива зали.

Медиите излъчват през час информация с препоръки на лекари за предпазване от високите температури. Предупреждават да се внимава и да сеизбягва престой на слъце, да се носи шапка и да се пие много вода.

Гърците потърсиха спасение от жегите на плажа, като особено силен е трафикът към Халкидики в северната част на страната.

Продължава проблемът с фериботите към и от пристанищата Пирея и Солун, където служителите стачкуват вече 22 дни. Засилен е контролът на  пътния трафик. Извънредни екипи на полицията  има почти през 20 километра, а движението на товарни автомобили е ограничено.

В Гърция от днес започват три почивни дни. В понеделник е църковният празник Свети Дух, който е неприсъствен ден.

Македония също е в плен на жегата. За цялата страна е обявен оранжев код за много високи температури – около и над 40 градуса. Държавата призова работодателите да не допускат работа на открито между 11.00 и 17.00 часа / Блиц

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Scroll Up